Απόψεις|26.08.2019 17:43

Οι εξυπνάδες δεν σώζουν την ΑΕΚ από ένα ακόμη ναυάγιο!

Νίκος Τζιανίδης

«Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι…». Ετσι έμαθαν στην ΑΕΚ κι έτσι συνεχίζουν: Να περιμένουν τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να βγει από την Ωραία Πύλη και να ξαναγίνει η ομάδα κραταιά και λαμπερή… Αμ δε! Με επιλογές παικτών και προπονητών από τα «κινέζικα» και με το ενδιαφέρον των κρατούντων να είναι ανάλογο μητριάς στην προγονή της, η ομάδα των προσφύγων δεν έχει τύχη!

Και πέρυσι τα ίδια λάθη. Πριονίστηκε δίχως ώριμη σκέψη ο κορμός που είχε αντριέψει και πιάσει κορφή. Εφυγαν παίκτες – κλειδιά, οδηγήθηκε στην έξοδο και ο προπονητής του τίτλου. Και μετά; Μετά η άτακτη υποχώρηση! Κι όταν όλα είχαν πια τελειώσει, ήρθε πίσω ο Χιμένεθ. Μόνο που τα θαύματα δεν γίνονται κάθε χρόνο…

Κι εφέτος από νωρίς είναι ήδη πολύ αργά! Η ΑΕΚ δείχνει να προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο με δεκανίκια… Η Ευρώπη έκλεισε την πόρτα στους «κιτρινόμαυρους» και στην Ελλάδα οι δύσβατοι δρόμοι του πρωταθλήματος δεν ενδείκνυνται για ξυπόλητους επαίτες.

ΑΕΚ, ανοχύρωτη ομάδα κι εφέτος! Οι κρατούντες (ο εξής ένας δηλαδή) δείχνει να νοιάζεται ολόκληρη τη χρονιά πώς θα μαζέψει εξυπνάδες και πονηρές ατάκες για να «φιλέψει» τους δημοσιογράφους του στη ετήσια συνάντηση – μνημόσυνο της ΑΕΚ, όταν οι άλλοι διοργανώνουν φιέστες τίτλων.

Όταν οι άλλοι τρέχουν με «Φεράρι», τα αυτοκίνητα - αντίκες παραμένουν να γυαλίζουν στις βιτρίνες... Η ΑΕΚ δείχνει υπέργηρη κι ανήμπορη. Βυθισμένη στο παρελθόν της αδυνατεί να αντιληφθεί το μέλλον. Για το παρόν; Η Αγιά Σοφιά να βάλει το χέρι της!

ΑΕΚSuper League 1Πέτρος Μάνταλος