Απόψεις|01.09.2019 13:40

Αρχίζει το µατς...

Έθνος Γνώμη

Με την είσοδο σήµερα του Σεπτεµβρίου, ξεκινά η νέα «ακαδηµαϊκή χρονιά» όχι µόνο για µαθητές, φοιτητές και πολλές επιχειρήσεις, αλλά και για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Μετά τις εκλογές και τα πρώτα διερευνητικά βήµατα του καλοκαιριού, θα µπουν στο κυρίως µενού.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει βασικούς νόµους που θα τη χαρακτηρίσουν. Θα φανεί αν τολµά τοµές και ρήξεις ή αν θα κάνει «µια τρύπα στο νερό». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη συζήτησε ορισµένα πράγµατα για το µέλλον του, τα οποία δείχνουν τον τρόπο που θα αντιπολιτευθεί, τη στόχευσή του, τον τρόπο που µακροπρόθεσµα θέλει να συσπειρώσει δυνάµεις της αντιπολίτευσης, τον δρόµο που θέλει να ακολουθήσει για να κερδίσει τους λεγόµενους κεντρώους, αυτούς σε τελευταία ανάλυση που σε κάθε εκλογική αναµέτρηση δίνουν τη νίκη.

Η Μέρκελ στηρίζει Μητσοτάκη όπως στήριζε και Τσίπρα. Ο Μακρόν στηρίζει Μητσοτάκη όπως στήριζε και Τσίπρα. Μένει να δούµε αν η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως Οργανισµός, θα τείνει ευήκοον ους στο αίτηµα για µείωση των πρωτογενών πλεονασµάτων του 3,5%, ώστε να πάρει µια ανάσα η πραγµατική οικονοµία και να γνωρίσει υψηλότερους ρυθµούς ανάπτυξης.

Το ζητουμενο σε κάθε περίπτωση από το πολιτικό σύστηµα είναι να δηµιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το επίδικο αντικείµενο. Γιατί ακόµη η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση µε την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Και είναι το µείζον θέµα της ελληνικής κοινωνίας και οικονοµίας: θέσεις εργασίας όλο και καλύτερα αµειβόµενες. Αυτό είναι το στοίχηµα που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα στο άµεσο µέλλον. Και σε αυτό µπορούν να συµβάλουν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, η καθεµία στο µέτρο που της αναλογεί

Αλέξης Τσίπραςκυβέρνηση