Απόψεις|26.09.2019 20:24

Κάτω τα χέρια από την Καζαριάν, δημιούργημα «δικό» σας είναι!

Νίκος Τζιανίδης

«Πεθαίνουμε» για δολοπλοκίες, ανυπόστατες φήμες και υπερβολές. Κατακόρυφα ανεβαίνει η επισκεψιμότητα στα sites όταν εμφανιστούν τίτλοι που προτάσσουν σεξουαλικά πάθη, θανάτους, σεισμούς λιμούς και καταποντισμούς, αλλά και καλλιτεχνικά alternative δρώμενα. Τελευταία, η συμμετοχή της νικήτριας του GNTM, Ειρήνης Καζαριάν, σε θεατρική παράσταση με το έργο του Χένρικ Ίψεν «Το κουκλόσπιτο», έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα πάνελ των πρωινάδικων, των εκπομπών του μεσημεριού μεταξύ γεύματος και ραστώνης, αλλά και στα βραδινά «ελαφρά» δελτία ειδήσεων.

Θα ερμηνεύσει Ίψεν η Καζαριάν και θα τρίζουν τα κόκκαλα της Παξινού; Λίγη ψυχραιμία παιδιά! Εδώ έπαιξε στην Επίδαυρο ο Ρουβάς και δεν σηκώθηκε ο Μινωτής από τον τάφο να κυνηγήσει όσους πήγαν να τον δουν. Τραγούδησε ο Ρουβάς «Άξιον Εστί» και ο Ελύτης με τον Μπιθικώτση συνέχισαν τον μακάριο ύπνο τους ατάραχοι. Ποιος, ο Ρουβάς, που αν σου ζητήσουν να θυμηθείς ένα τραγούδι του, το «μακαρόνια με τον κιμά» θα σου έρθει στο νου, κι αν σου έρθει…

Όμορφη και παράξενη πατρίδα με αφελείς, άσχημους κι απαίδευτους ανθρώπους!

Αφήστε την Καζαριάν να ζήσει το «ζωτικό ψεύδος» της· άλλωστε «εσείς» που τώρα την κατακεραυνώνετε, εσείς καταργήσατε την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ηθοποιού και ανοίξατε την «κερκόπορτα» σε Ντάνους και λοιπά playmobile των media.

Αφήστε την Καζαριάν να «εκτεθεί» στο θεατρικό κοινό και μετά την αφορίζετε, άλλωστε «εσείς», που δήθεν τώρα δυσφορείτε, «εσείς» υπακούτε τυφλά στα οικονομικά κελεύσματα και αναγορεύετε απίθανους ατάλαντους και απροίκιστους «καλλιτέχνες» σε μύθους.

«Εσείς» προάγετε τη ζωή τη στηριγμένη σε μια ψευδή συνείδηση με ανθρώπους να ζουν και να προσδοκούν μια κατάσταση επί της ουσίας ανύπαρκτη. Στην «Αγριόπαπια» έπρεπε να πρωταγωνιστήσει η μικρούλα Καζαριάν, στην «Αγριόπαπια», που τραυματισμένη, βυθίζεται στα λασπόνερα, μένει σιωπηλή κι ακίνητη πιστεύοντας η αφελής, πως έτσι θα επιβιώσει.

Ανερυθρίαστα δημιουργείτε «αγριόπαπιες», τις ταΐζετε, τις κρύβετε στα σκοτεινά υπόγεια της σκέψης σας, τις χρησιμοποιείτε για να ικανοποιήσετε τα μύχια πάθη σας κι όταν τις δείτε να ανοίγουν ό,τι φτερά τους έχουν απομείνει και να πετούν, τις κυνηγάτε ανελέητα, τις τραυματίζετε και στο τέλος τις κρεμάτε με καμάρι στην τροπαιοθήκη σας. Και αναζητείτε την επόμενη «Καζαριάν»!   

Χένρικ ΊψενΕιρήνη Καζαριάν