Απόψεις|06.10.2019 11:38

Το Μεταναστευτικό δι’ ανταλλαγής με κέρδος το... Airbnb

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Η συνεχιζόμενη εισροή παράνομων μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ανέδειξε την καθυστερημένη εξοικείωση της κυβέρνησης και τη μακάρια αποχή της αντιπολίτευσης από τα δεινά του παρόντος κόσμου. Η ανά δίωρο επανάληψη της ευχής «Η Ευρώπη πρέπει να μας στηρίξει» είναι τόσο αποτελεσματική όσο ήταν και η ελπίδα του κυρίου Τσακαλώτου να πιει κοκτέιλ με την κυρία Γιόχανσον.

Ούτε η εκτόπιση των παράνομων μεταναστών σε ακατοίκητες νησίδες συνιστά λύση, διότι με τον δεδομένο ρυθμό εισροής εντός ολίγου οι νησίδες θα εξαντληθούν, μαζί με την υφαλοκρηπίδα τους και το μισό Αιγαίο. Εντούτοις, η σκέψη αυτή του κυρίου Βελόπουλου γεννά μια άλλη πρακτικότερη ιδέα, την οποία και θα σας εκθέσω αμέσως.

Στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν κατοικεί η αρχαία φυλή των Καλάς, τα μέλη της οποίας πιστεύουν ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άρα είναι Ελληνες με τη βούλα. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γενετικώς, αλλά οι σύγχρονες θεωρίες πρεσβεύουν ότι είσαι ό,τι πιστεύεις. Αφού λοιπόν οι Καλάς θέλουν να αισθάνονται Ελληνες, ποιος είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω; αρα η πραγματικότητα είναι ότι στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν κατοικούν Ελληνες και στην Ελλάδα Πακιστανοί και Αφγανοί.

Ας μας εκχωρήσουν, λοιπόν, οι χώρες αυτές τoν ορεινό όγκο Χιντού Κους, ήτοι τον Ινδικό Καύκασο με τον ελληνομακεδονικό πληθυσμό Καλάς, και εμείς σε αντάλλαγμα θα δώσουμε την περιοχή μεταξύ των οδών Λιοσίων, Αχαρνών, Μάρνη και Κεφαλληνίας, με όλο τον πακιστανικό και αφγανικό πληθυσμό της. Ο μεν Ινδικός Καύκασος θα γίνει (και τυπικώς) ελληνικός, η δε προαναφερθείσα λωρίδα γης θα γίνει (και τυπικώς) πακιστανική-αφγανική.

Οσάκις λοιπόν φτάνουν καραβιές με μετανάστες, αντί για τη Μόρια και τις άλλες δαπανηρές λύσεις, οι αφικνυόμενοι θα προωθούνται δυτικώς της Πατησίων, όπου θα μπορούν -χωρίς κανένα γλωσσικό εμπόδιο- να λιάζονται ελεύθερα και να κοιμούνται στα παγκάκια, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. αντιθετωσ, το υπουργείο Τουρισμού θα αναλάβει την τουριστική ανάδειξη του Ινδικού Καυκάσου, των Καλάς και των πολύχρονων ενδυμασιών τους, με ευμενείς επιπτώσεις στο αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών μας.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι καλύβες των Καλάς είναι ιδανικές για Airbnb, προβλέπω ότι σύντομα τα ενοίκια στα χωριά των Καλάς θα φτάσουν στα ύψη του Παγκρατίου και ίσως ξεπεράσουν τον Νέο Κόσμο

Airbnbμεταναστευτικό