Απόψεις|26.11.2018 13:36

Αγριες των Ελλήνων φυλές

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Σε αυτόν βρίσκονται τα νησιά Ανταµάν, κατοικούµενα από πανάρχαιες φυλές, υπό την προστασία του ινδικού κράτους, εννοείται, το οποίο απαγορεύει την πρόσβαση των τουριστών σε αυτά. Το επίπεδο τεχνολογίας των κατοίκων παραµένει νεολιθικό. Είναι οπλισµένοι µε τόξα και εκτοξεύουν βέλη σε οτιδήποτε πλησιάζει τα νησιά τους, µαζί και στα διερχόµενα ελικόπτερα.

Οι φυλές των νησιών Ανταµάν απασχολούν τη δηµοσιότητα οσάκις κάποιος τουρίστας ξεφεύγει από την επιτήρηση των Αρχών και παριστάνοντας τον Λίβινγκστον αποβιβάζεται στις ακτές τους. Η ινδική αστυνοµία παραπέµπει στο δικαστήριο όσους βοήθησαν τον αγνοούµενο και τοποθετεί την υπόθεση στο αρχείο. Για 
τον πολύ απλό λόγο ότι οι Ινδοί αντιλαµβάνονται ότι, αν επιτρέψουν την πρόσβαση του τουρισµού στα νησιά Ανταµάν, η εξαφάνιση του πολιτισµού τους και των κατοίκων τους θα είναι θέµα εβδοµάδων.

Πρωτόγονες φυλές διατηρούνται και στην Ελλάδα, υπό την προστασία του κράτους. Παράδειγµα ο µητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος εκσφενδονίζει βέλη και κατάρες προς οποιονδήποτε ξένο, βάσει της αρχής που πρεσβεύει ότι «οι συριζαίοι»  είναι «οι εχθροί  και της πίστεως και της πατρίδος». Η τελευταία του βολή αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας  έχει στρατολογηθεί εκ µέρους ξένων δυνάµεων και διεθνών οικονοµικών παραγόντων, προκειµένου να καταστρέψει την Ελλάδα µας, να αλλοιώσει  τον ορθόδοξον χαρακτήρα και προσανατολισµό της, τελικά δε να καταστήσει την Ελλάδα µια “ουδετερόθρησκη” χώρα».

Μια φυλή, θα µου πείτε, όπως οι άλλες. Υπάρχει, όµως, κάτι θαυµαστό σε αυτήν που δεν το έχουν οι Ανταµάν. Κάθε 1η του µηνός µεταβαίνει µε διαστηµόπλοιο στη σύγχρονη εποχή, εισπράττει από τα ΑΤΜs τον δηµοσιοϋπαλληλικό µισθό της και επιστρέφει ακαριαία στον νεολιθικό πολιτισµό. Τώρα τι τα κάνει τα χρήµατα στα δάση δεν µπορώ να σας πω, αφού όλοι συναλλάσσονται µε πέτρες. Ακόµη ένα άλυτο µυστήριο των πρωτογόνων. 

Μητροπολίτης ΚαλαβρύτωνΙνδία