Απόψεις|25.11.2018 17:14

Mετά τη δύση του ηλίου, οι κακοποιοί έρχονται

Άντζελα Ζιούτη

Για µια στιγµή νόµιζες ότι δεν άκουσες καλά. Ναι, λοιπόν, για ενδέκατη φορά θύµα διάρρηξης. Οργισµένοι αλλά και φοβισµένοι. Ετσι αισθάνονται οι ανάπηροι µετά τη νέα, θρασύτατη επίθεση. «Προσπαθούµε µε τις δηµιουργίες µας να συγκεντρώσουµε χρήµατα» είπε κάποιος απευθυνόµενος στην κάµερα ενός τηλεοπτικού καναλιού.

«Βάλαµε σιδεριές και κάγκελα για να προστατευτούµε, αλλά παρ’ όλα αυτά, την ώρα µάλιστα που ήµασταν µέσα, οι κακοποιοί εισέβαλαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί» συνέχισε. «Θέλουµε να µπαίνουµε µέσα και να είµαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουµε. Υπάρχει µεγάλο πρόβληµα» προσέθεσε κάποιος άλλος καθισµένος στο αναπηρικό του αµαξίδιο.

Οι κακοποιοί κατέστρεψαν πόρτες και παράθυρα και παραβίασαν το εργαστήριο, αρπάζοντας µικροπράγµατα, εικόνες και διάφορα εργόχειρα µικρής αξίας, προκαλώντας όµως µεγάλες ζηµιές στις υποδοµές και στο εσωτερικό του εργαστηρίου.

Ποτέ δεν ξέρεις πού σε καρτεράει το κακό. Μπαίνεις ας πούµε στο λεωφορείο αµέριµνος, χτυπάς το εισιτήριό σου στο ακυρωτικό µηχάνηµα, πιάνεσαι από τη χειρολαβή και χαζεύεις από το τζάµι την κίνηση στον δρόµο. Σε ένα απότοµο φρενάρισµα µια κοντή γυναίκα µε αλογοουρά πέφτει πάνω σου και σε ζουλάει. Τόσο πολύ που νοµίζεις ότι θα σκάσεις. Αυτή συνήθως κατεβαίνει στην επόµενη στάση µαζί µε το πορτοφόλι σου.

Εκατοντάδες τέτοια περιστατικά καταγράφονται από την Αστυνοµία κατά τη διάρκεια της µέρας. Ωστόσο µετά τη δύση του ηλίου η κατάσταση εκτροχιάζεται. Τόσο πολύ, ώστε η Αστυνοµία σε ένα είδος οδηγού για την προστασία του πολίτη που έχει αναρτήσει στην επίσηµη ιστοσελίδα της, στον οποίο παρέχονται συµβουλές για την προσωπική µας ασφάλεια, συνιστά στις γυναίκες να µην κυκλοφορούν πεζές µετά τη δύση του ηλίου!

Να πέφτουµε -λέει στη συνέχεια- στο έδαφος και να καλυφθούµε σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισµοί. Να έχουµε κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού. Οι γυναίκες πάλι να κρατούν το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχηµα. Να µην πίνουµε από ποτό που έχουµε αφήσει ακόµα και για µισό λεπτό µακριά από την επιτήρησή µας. Να µην κάνουµε τους ήρωες, καθώς το πιο σηµαντικό πράγµα είναι η ζωή µας και αυτό οφείλουµε να προστατεύσουµε στη διάρκεια µιας ληστείας. «Κάν’ το µόνος σου», λοιπόν, πολύ πριν ακουστούν οι σειρήνες κάποιου περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος µπορεί να σε περιµένει έπειτα από ένα ξέφρενο πάρτι στο σκοτεινό πάρκινγκ του αυτοκινήτου σου...

αστυνομίαΑμεΑ