Απόψεις|29.11.2018 11:06

Στην UEFA δεν χωρούν δικαιολογίες για δολιοφθορείς

Ανδρέας Παπαλουκάς

Είμαστε μάστορες σε κάτι τέτοια. Να χαλάμε και να γκρεμίζουμε σε ό,τι χτίζουμε. Να παραβλέπουμε τις παθογένειες που υπάρχουν και να πορευόμαστε κάνοντας τον σταυρό μας και προσευχόμενοι στην Παναγία Σουμελά.

Στην ΑΕΚ, που πλέον κινδυνεύει με βαρύτατη ποινή για όσα θλιβερά συνέβησαν στον αγώνα Champions League με τον Αγιαξ, είχαν εντοπίσει το πρόβλημα – το αυτό συμβαίνει και όλους τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι διαθέτουν πλήθος κόσμου και αδυνατούν να το ελέγξουν – στο οπαδικό τους κίνημα: Ότι σε τέτοιους χώρους ενδημούν οι «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι υπό την ανοχή της μάζας καταστρέφουν ό,τι βρουν στο διάβα τους και συνεχίζουν να παραμένουν ασύλληπτοι.

Ενδεχομένως, ναι, και στους συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ να έχουν παρεισφρήσει τέτοια άτομα, όμως ουδόλως τούτο αποτελεί ελαφρυντικό για την «Ένωση», που βρίσκεται ενώπιον επιβολής βαριάς τιμωρίας. Και οι σύνδεσμοι, αλλά και η ομάδα, αν ήθελε θα μπορούσε να τους θέσει στο περιθώριο. Όταν κάποιος θέλει, όλα τα μπορεί.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, πρόσφατα, κάλεσε όλους εκείνους που τιμώρησαν – με τις βίαιες πράξεις τους – την ομάδα τους (;) με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα να ζητήσουν συγνώμη από την ΑΕΚ, έγινε εκείνος «persona non grata». Εκείνος που αποδεδειγμένα – με τα όποια λάθη του, ως διοικητικός παράγων – αγαπάει την «Ένωση». Εκείνος και όχι οι «μπαχαλάκηδες» αποτέλεσε ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Και πριν στεγνώσει το σάλιο του, το (μεγαλύτερο) κακό έγινε... Πράξεις ανομίας ομολογημένες, διότι το πειθαρχικό όργανο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δικαιολογίες για... σαμποτέρ δεν ευσταθούν στις αρμόδιες επιτροπές της UEFA. Η διοίκηση της ΑΕΚ παραδέχθηκε το πρόβλημα, ωστόσο καλείται να βρει και τις λύσεις. Εύκολο σαφώς και δεν είναι, όμως αν δεν προσπαθήσει να καθυποτάξει όλους εκείνους που προξενούν επεισόδια και τεράστιες ζημιές στην ΠΑΕ και στην ομάδα, τότε το κακό θα διαιωνίζεται...

Θα κληθεί να συνεργαστεί με την Αστυνομία, την οποία πολλές ΠΑΕ εγκαλούν (δικαίως και αδίκως). Πότε γιατί δεν επεμβαίνει, άλλες φορές γιατί επεμβαίνει, ενίοτε γιατί προκαλεί (!) με την παρουσία της...Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος συνεργασίας όλων των πλευρών, θα εισάγουμε χούλιγκαν και θα εξάγουμε εικόνες βίας...

βίαUEFAΑΕΚChampions League