Απόψεις|25.11.2019 18:45

Διορισμοί των ημετέρων: Xτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά

Νίκος Τζιανίδης

Τι έκπληξη ήταν αυτή πάλι;

Τρομάξατε αξιότιμοι κάτοικοι και ψηφοφόροι του λασπότοπου που λέγεται Ελλάδα; Η καταιγίδα, που δεν χρειάζονται μετεωρολόγοι για την πρόγνωσή της, ενσκήπτει όπως πάντα στην ώρα της την προκαθορισμένη: λίγους μήνες μετά τις εκλογές! Προς τι το ξάφνιασμα και ο αιφνιδιασμός; Δηλαδή πιστέψατε τις εξαγγελίες περί αριστείας; Αστειότητες, εν Ελλάδι!

Διορίστηκε, λέει η κα «τάδε» σύζυγος του «δείνα» σε θέση «κλειδί», ή ο κύριος υποψήφιος που έμεινε μετεξεταστέος στην υποψηφιότητα πήρε καρέκλα σημαντική!Και; Προς τι ο ορυμαγδός;

Πριν από λίγα χρόνια, έπεσε σαν τα αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους ο διορισμός του Νίκου Καρανίκα. Και τι δεν γράφτηκε τότε; Μέχρι οι προσωπικές προτιμήσεις για την πρώτη κυρία των «μεσημβρινών» εκπομπών Ελένης Μενεγάκη από τον ειδικό σύμβουλο στο γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας. Και ο διορισμός της αδελφής του κ. Καρανίκα επίσης είχε προκαλέσει ταραχή μεγάλη… Και πολύ στενοχωρηθήκαμε τότε, που άλλα μας έλεγαν κι άλλα έπραξαν, που η «πρώτη φορά αριστερά» ήταν κυβέρνηση, σαν όλες τις άλλες φορές. Αλλά ανοίξαμε την τηλεόρασή μας κι είδαμε λίγο survivor, πήραμε το αντικαταθλιπτικό, το effexor μας, και κοιμηθήκαμε ήσυχα ήσυχα κι ατάραχα…

Και περάσαν χρόνια τέσσερα και ήρθαν οι «άλλοι» που κι αυτοί για αριστεία μίλησαν και πολλά ευαγγελίστηκαν. Και μας έπεισαν ότι οι άξιοι και οι άριστοι θα πάρουν τις θέσεις που τους «πρέπουν» και άλλα πολυσήμαντα υποσχέθηκαν, αλλά… Πρέπει να εξασφαλιστεί και η τροφοδοσία των χειροκροτητών, με τι άλλο; Με διορισμούς!

«Νά το ρουσφέτι νά κι η ελληνικούρα, τ’ άρματά τους. Με κείνα μάς χαλάσαν»… Ψιλά γράμματα! 

Κι αν δεν «χαλάει» τους κρατούντες το ότι ανάμεσα στους υποστηρικτές - χειροκροτητές τους, είναι και κάποιοι που λίγα (όχι πολλά) χρόνια πριν, στο αντίπαλο στρατόπεδο απολάμβαναν «παντεσπάνι» και χορηγίες· που εμπνέονταν μυθιστορήματα τα οποία εκδίδονταν και γίνονταν best sellers και καταβροχθίζονταν άμεσα από τα βιβλιοφάγα τρωκτικά δημόσιων οργανισμών, εμάς γιατί να μας πειράξει; Και γιατί να τους χαλάσει άλλωστε; Αυτό είναι το σύστημα του ρουσφετιού. Κάποιοι «γαλαζοαίματοι» μέχρι μυελού των οστών «πρασίνισαν» μέσα σε μια νύχτα το ’81 και την επομένη ήταν ξανά παρά την «εξουσία»! Κι όταν το «πράσινο» έδειξε να ξεβάφει, ανέσυραν τις γαλάζιες σημαίες από τα σεντούκια τους!

Και τότε και τώρα και πάντα τα ίδια. Το μυστικό των κομμάτων είναι η ταυτόχρονη ανάπτυξη σε ύψος και σε βάθος! Στο ύψος οι ισχυροί, οι κρατούντες και οι χαμαιλέοντες και  στο βάθος όλοι εκείνοι οι εύπιστοι ιδεολόγοι που κοιμούνται απολαμβάνοντας αφελώς τους καρπούς της ψήφου τους: την επιστροφή στην κανονικότητα!

διορισμοίκυβέρνηση