Απόψεις|28.11.2019 14:24

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Το διαδίκτυο είναι η αιτία και αφελείς όσοι το εμπιστεύονται

Νίκος Τζιανίδης

Το διαδίκτυο είναι η βασική αιτία του προβλήματος! Η παραπληροφόρηση, η υπερβολή, οι ανούσιες και ανώφελες εκστρατείες, οι αυθαίρετες αναρτήσεις ανόητων, οι επιθέσεις και αφορισμοί σε επιστημονικές μελέτες από επικίνδυνους, τελικά, αιθεροβάμονες – κατά φαντασία ιατρούς, μεγάλωσαν το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» και το ενέταξαν στις παρωδίες της εποχής μας, που τείνουν να μεταλλαχτούν σε τραγωδίες!

Ένα 8χρονο παιδί έσβησε πρόσφατα στην Ελλάδα, από διφθερίτιδα, παιδική ασθένεια που είχε εξαφανιστεί από τον υγειονομικό χάρτη, νικημένη από τους συστηματικούς εμβολιασμούς! Οι γιατροί του Νοσοκομείου παίδων ερευνούν την πιθανότητα, το παιδί, να μην είχε πραγματοποιήσει το τριπλό εμβόλιο που προστατεύει από την ασθένεια. Πρόσφατα, δύσπιστοι και παραπληροφορημένοι Ουκρανοί, οι ενάντιοι των εμβολιασμών, «ξύπνησαν» τον ιό της ιλαράς και τον μετέτρεψαν σε επιδημία που ενέσκηψε και στην  Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και όχι μόνο! Το πέτυχαν παρασυρόμενοι από το επικίνδυνο «αντιεμβολιαστικό κίνημα»!

Οι έρευνες που αποδεικνύουν την χρησιμότητα  των εμβολίων έχουν απήχηση μόνο στο μισό του πληθυσμού της Ουκρανίας. Οι άλλοι μισοί κωφεύουν και αμφισβητούν επιτεύγματα ιατρικά που προήγαγαν τον πολιτισμό και την ανθρώπινη ύπαρξη· αφυπνίζουν ασθένειες λησμονημένες στα υπόγεια εργαστηρίων και τις επαναφέρουν, σαν τεκμήρια αποδείξεων του ανθρώπινου παραλογισμού και της ημιμάθειας!

Η ευλογιά έχει να εμφανιστεί ως ασθένεια από το 1977 (τελευταίο κρούσμα στη Σομαλία), η πανώλη επίσης, όπως και ο επιδημικός τύφος έχουν εξαφανιστεί λόγω των εμβολιασμών. Η διφθερίτιδα, η πολιομυελίτιδα και η λύσσα ακόμη, βρίσκονται υπό έλεγχο για τον ίδιο λόγο! Δεν έχει δημοσιευτεί σε κανένα έγκριτο ιατρικό- επιστημονικό περιοδικό μελέτη τεκμηριωμένη, έπειτα από κλινικές έρευνες, που να κάνει αναφορά έστω σε κίνδυνο από τη χρήση εμβολίων! Οι αυθαίρετες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και οι αφελείς – εύπιστες προσεγγίσεις του θέματος τελικά σκοτώνουν!

Δυστυχώς πολλοί από τους συνανθρώπους μας αρέσκονται στην συνωμοσιολογία, στην παραφιλολογία και στα ευφάνταστα ψεύδη που παρουσιάζονται με το ντύμα της αλήθειας! Μια αρνητική είδηση μεταδίδεται σαν λοιμός και χρειάζεται θεραπεία με ισχυρή δόση επιχειρημάτων για να εξαφανιστεί. Το «αντιεμβολιαστικό μόρφωμα» χρειάζεται άμεση ακτινοβολία με επιχειρήματα γνώσης και σοφίας χρόνων για να πάψει να εξαπλώνεται και να κατατρώγει ανθρώπους και συνειδήσεις.  

Τελικά μέρος του διαδικτύου παριστάνει τον γιατρό για τους άλλους, ενώ είναι γεμάτο πληγές χαίνουσες και κακοφορμισμένες. Μακριά!

εμβόλιοαντιεμβολιαστικό κίνημα