Απόψεις|01.12.2018 14:56

Μέτρα και όχι αερολογίες

Έθνος Γνώμη

Στη χώρα µας περισσεύουν τα µεγάλα λόγια σχετικά µε το ενδιαφέρον που πρέπει να επιδεικνύεται για τις ακριτικές περιοχές και τους κατοίκους τους.

Όπως στα λόγια, επίσης, περισσεύουν οι αναφορές αγάπης και έγνοιας για τη Μακεδονία. Στην πράξη όµως πολλές διακηρύξεις αποδεικνύονται κούφιες και πολλές δηλώσεις κίβδηλες.

Αυτό καταδεικνύει το ρεπορτάζ του «Έθνους», που περιγράφει πώς οι ακριτικοί νοµοί «αιµορραγούν», καθώς ακόµα και η καθηµερινή οικονοµική δραστηριότητα… µεταναστεύει στις γειτονικές χώρες λόγω των πολύ χαµηλών τιµών σε σχέση µε αυτές που ισχύουν στη χώρα µας.

Όταν ακόµα και για... τσιγάρα, προϊόντα σούπερ µάρκετ και βέβαια καύσιµα και ιατρικές υπηρεσίες πάρα πολλοί συµπατριώτες µας περνούν τα σύνορα, στηρίζοντας την οικονοµία της ΠΓ∆Μ ή της Βουλγαρίας, είναι λογικό οι περιοχές της µεθορίου να «εισάγουν» προβλήµατα. Με αυτά τα δεδοµένα είναι, δυστυχώς, «λογική» συνέπεια να πληθαίνουν τα λουκέτα και να βρίσκονται στο χείλος του γκρεµού όσες επιχειρήσεις αυτών των περιοχών εξακολουθούν να το παλεύουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, θα πρέπει όλοι µας να σταθούµε στη µελέτη του Επιµελητηρίου Κιλκίς, που επισηµαίνει ότι «αν ίσχυε και εδώ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που ισχύει στην ΠΓ∆Μ, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβληµα µε την οικονοµία της περιοχής και καµία επιχείρηση δεν θα έκλεινε».

Ας το κρατήσουν αυτό οι αρµόδιοι παράγοντες. Και ας παρέµβουν εγκαίρως, µε αυτήν ή άλλες λύσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση µε συγκεκριµένες ουσιαστικές προτάσεις και όχι ανέξοδες αερολογίες

μέτρα