Απόψεις|15.01.2020 23:19

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Επιλογή για εκλογή Προέδρου από τον α΄γύρο

Φώφη Γιωτάκη

Είχε “κλειδώσει” επί της ουσίας από τις αρχές Οκτώβρη την επιλογή του με ξεκάθαρα κίνητρα και κριτήρια που “οδήγησαν” στην υποψηφιότητα της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι πολλές, για έναν πρωθυπουργό, οι εμβληματικές ευκαιρίες με τις οποίες θα καταφέρει να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα για το μέλλον. “Αποκάλυψε” δηλαδή ότι με την επιλογή Σακελλαροπούλου, φιλοδοξεί και μπορεί, να πετύχει μέσω της κορυφαίας θεσμικής διαδικασίας μια ευρεία πολιτική νίκη.

Πρώτον, διότι επιβεβαίωσε την στήριξή του στην ανάδειξη μιας γυναίκας στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα- απευθυνόμενος έτσι σε μεγαλύτερο από το “γαλάζιο” ακροατήριο.

Δεύτερον, διότι προτίμησε να επιλέξει ένα πρόσωπο καταξιωμένο στον χώρο του, με μακρά διαδρομή,“στίγμα” με προοδευτικά πολιτικά χαρακτηριστικά και την δυνατότητα πλοήγησης στην κρίσιμη για την χώρα ατζέντα του διεθνούς δικαίου.

Τρίτον, διότι πείστηκε ότι με την απόφασή του- με την οποία απέφυγε συνειδητά να καταλήξει σε ένα κορυφαίο πολιτικό πχ από το ΠΑΣΟΚ- θα καταφέρει να εξασφαλίσει την συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, ίσως και του Βαρουφάκη.

Και η βασική επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν προφανώς να εκλέξει πρόεδρο με απλή πλειοψηφία. Αλλά, η πρότασή του να αποδειχθεί, επιλογή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο...

Αικατερίνη ΣακελλαροπούλουΠρόεδρος της Δημοκρατίας