Απόψεις|25.01.2020 15:51

Ο Μαρινάκης και ο νέος διχασμός

Newsroom

Του Σπύρου Παπασταύρου

Μία φάση στη Λαμία που η ίδια η ΚΕΔ με ανακοίνωσή της, διευκρίνισε, ως όφειλε, οτι ήταν καθαρή και το VAR λειτούργησε για τον έλεγχό της, οδήγησε σε παραχάραξη γεγονότων αμιγώς ποδοσφαιρικών, και σε προσθήκη λεκτικής επίθεσης ρατσιστικού χαρακτήρα, που ξεφεύγει από κάθε έννοια ποδοσφαιρικής αντιπαράθεσης.

Γιατί; Η όλη ιστορία δείχνει αδυναμία επιχειρημάτων. Και από αυτό πάσχει ο φετινός Ολυμπιακός. Στα γήπεδα θα μπορούσε να παλέψει με τον ΠΑΟΚ για το φετινό πρωτάθλημα. Δεν το θέλει. Θέλει να έχει το προβάδισμα από πριν. Οπως έμαθε για 20 χρόνια, όταν ήταν το απόλυτο κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμαθε να παίρνει τίτλους από τον Οκτώβριο. Και μαζί με τους τίτλους, τα λεφτά από τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τώρα του χάλασε τη «σούπα» ένας «παρείσακτος». Βρέθηκε ένας επίμονος Πόντιος να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, πρώτα να τον σώσει από την πτώση στη Γ' Εθνική και το συνακόλουθο ρεζίλι και μετά να τον οδηγήσει σε πρωταθλητισμό… Η επιλογή Μαρινάκη να βάλει στην ατζέντα ένα προσβλητικό χαρακτηρισμό για έναν Έλληνα του εξωτερικού -για όσους γνωρίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπούν πολλαπλάσια την Ελλάδα από εμάς τους γηγενείς - σημαίνει ένα και μόνο: ότι η ένταση τον βολεύει.

Θεωρεί ότι ο πόλεμος αυτός θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ, θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες ομάδες και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στους τίτλους. Για τα υπόλοιπα: γαία πυρί μιχθήτω… Στάχτη ας γίνουν και μπούρμπερη… Ας ξεκινήσει και νέος εμφύλιος και νέος χωρισμός σε Βορρά-Νότο, με τον Ερντογάν να κάθεται στον θρόνο του και να χαμογελά…

Οι νουνεχείς πολίτες, ασχέτως οπαδικής προτίμησης, δεν πρέπει να επιτρέψουν ο διχασμός και η διχόνοια να βγουν από τα γήπεδα, -όπου δυστυχώς επικρατούν αφού μόνο για μας σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, φαίνεται πως το ποδόσφαιρο είναι πολύ παραπάνω από ένα παιχνίδι- και να γίνουν η νέα κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ας λύσει αλλιώς τα προβλήματα του Ολυμπιακού ο ιδιοκτήτης του. Όχι καλλιεργώντας ένα νέο διχασμό. Μην «τσιμπάτε» Ολυμπιακοί, Παοκτσήδες, Αεκτσήδες, Παναθηναϊκοί, Αρειανοί και οπαδοί όλων των ομάδων. Γυρίστε του την πλάτη!

Βαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακός