Απόψεις|17.02.2020 19:18

Αθάνατε Τσαρούχη...

Στράτος Σιμιτζής

Χωρίς αμφιβολία το μέσο που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή και επίδραση στο ευρύ κοινό είναι η τηλεόραση. Και αυτό χάρη στην αμεσότητα επικοινωνίας που έχει με αυτό.

Αυτό εξηγεί γιατί ένας ολόκληρος κόσμος ορίτζιναλ ειδικών, ειδικών αυτόκλητων, άρτι αναγορευθέντων σε κορυφαίους αναλυτές και άλλες σχετικές κατηγορίες συνωστίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια για να πουν και αυτοί την άποψή τους, να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να λειτουργήσουν ως άλλη Πυθία, προβλέποντας τα μελλούμενα και πως θα ενεργήσει ο ένας ή ο άλλος ηγέτης.

Παραστατικά, απ’ όλα έχει ο μπαξές, γιατί αλλιώς δεν γεμίζει και ο τηλεοπτικός χρόνος. Έτσι πολλές φορές εξηγείται το φαινόμενο, το μέσο, με την επιρροή του, να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό άτομα που μέχρι πρότινος ήταν πολύ γνωστά στην… πολυκατοικία τους.

Μία από τις κλασικές ρήσεις που διαφεντεύουν τη ζωή του Έλληνα είναι και αυτή του μεγάλου ζωγράφου μας Γιάννη Τσαρούχη στην Ελλάδα «είσαι ό,τι δηλώσεις». Ορισμένοι αποδίδουν τη ρήση αυτή στο Χαρίλαο Τρικούπη. Όπως και να έχει η ρήση αυτή έχει τεράστια χρήση στον τόπο αυτό, όπου ότι λίγο ότι πολύ όλοι έχουν άποψη επί όλων.

Και την άποψη αυτή την εκφράζουν στο κατάλληλο μέσο, την τηλεόραση. Πώς, λοιπόν, να μη συνωστίζονται στην τηλεόραση κάθε μέρα προκειμένου να πουν την άποψή τους; Όμως για λίγη λεζάντα και προβολή, αλλά και από ματαιοδοξία, ο Έλληνας όχι μόνο παριστάνει τον ειδικό και ειδήμονα αλλά μπορεί να παραστήσει και τον πάπα!

Αθάνατε, Τσαρούχη!

Γιάννης ΤσαρούχηςΤΗΛΕΟΡΑΣΗ