Απόψεις|09.03.2020 19:25

Κοροναϊός: Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξέρει ποιο είναι το φάρμακο

Σπύρος Σεραφείμ

Ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι συνεχίζεται, ενώ ουδείς γνωρίζει πώς θα επιβιώσουμε από αυτή τη νέα επιδημία που σαρώνει τον πλανήτη. Ουδείς; Εντάξει, υπερβολές. Ο αγιότατος Αμβρόσιος έχει τη λύση…

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, λοιπόν, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Α' Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγιασμός είναι το «αιώνιο και ακατακίνητο φάρμακο».

«Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κοροναϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κοροναϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό», τόνισε ο Πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων (στο 15:57' του βίντεο) και πρόσθεσε:

«Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείτε ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε ‘’Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με’’».

Θα μπορούσα να γράψω διάφορα αστεία επιπέδου τρολ – τύπου «τι περιμένει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και δεν ξεκινά το ελληνικό κράτος πανεθνικούς ψεκασμούς με αγιασμό;». Η κατάσταση, όμως, είναι πολύ σοβαρή για να σηκώνει την όποια πλάκα, τη στιγμή κατά την οποία ο ιός σκοτώνει κόσμο στον πλανήτη. Στο ύψος των περιστάσεων, αντίστοιχα, θα πρέπει να σταθεί και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αποκηρύξει δημόσια τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις ως κομπογιαννίτικες και να «μαζέψει» αντίστοιχους διαπρύσιους κήρυκες. Αλλά, θα μου πείτε, εδώ δεν το έκανε με τον Κυριάκο Βελόπουλο, που πουλά αλοιφές κατά του ιού και στρογγυλοκάθεται στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Περαστικά μας – συγγνώμη, δεν μου βρίσκεται εύκαιρη άλλη καθαγιασμένη ευχή...

αγιασμόςΚορονοϊόςΜητροπολίτης Αμβρόσιος