Απόψεις|20.03.2020 15:40

Ιστορίες συνωμοσίας: Ο κορονοϊός «σκότωσε» τον Κόμπε Μπράιαντ και το κάπνισμα σώζει ζωές...

Νίκος Τζιανίδης

Τα παραμύθια μας  χάιδευαν τ’ αφτιά πριν αποκοιμηθούμε σαν ήμασταν παιδιά. Ακουγες για Δράκους, για την Πεντάμορφη, το Τέρας, τον Πρίγκιπα, τον κακό Γίγαντα και τα μάτια σου έγερναν απαλά. Τώρα τα παιδιά ξέρουν πως ο λύκος είναι λύκος, ο σκύλος σκύλος, το σκοτάδι σκοτάδι  και ο δράκος άντε να «τρέχει» σε κανένα play station.

Τα παραμύθια είναι πια για τους μεγάλους…

Και η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, «επιδρομών» μεταναστών στον Εβρο, εισβολής στα σούπερ μάρκετ για ένα ράφι αδειανό, για ένα χαρτί υγείας ευνοεί τα παραμύθια. Τα «παραμύθια», που δεν μπόρεσαν να παρελάσουν στις καρναβαλοπόλεις κι έχουν ντυθεί την γοητευτική φορεσιά: «μυστικές ειδήσεις», κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, χωρίς  να μπορούν να κρύψουν τη σκισμένη δαντέλα της «θεωρίας συνωμοσίας» που κρέμεται από στους αστραγάλους τους.

Θεωρία συνωμοσίας που βγήκε πρώτη στον αφρό όταν ο Covid 19, ήταν ακόμη εντός συνόρων της Κίνας: Πράκτορας της Μοσάντ ανακάλυψε ότι ο κορονοϊός ήταν προϊόν ατυχήματος στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan! Οι Κινέζοι απάντησαν: Οι Αμερικανοί δημιούργησαν τον κορονοϊό και τον έριξαν στην πόλη μας, με σκοπό να πλήξουν την οικονομία. Και ο ιός με την κορόνα κατακυριεύει τη Γη σαν άλλος βασιλιάς και οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώνονται.

Μπίλι και Κόμπε

«Ο Μπίλι Γκέιτς χρηματοδότησε τη δημιουργία του Covid 19 με την αρωγή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Netflix έβγαλε τη σειρά Pandemic για να μας βάλει στο κλίμα, λίγες εβδομάδες πριν ενσκήψει ο κορονοϊός στην παγκόσμια κοινότητα! Ο μαγικός αριθμός «33» λέει τα πάντα… Τα εκατομμύρια του πληθυσμού που θα πεθάνουν νοσούντα από τον ιό θα είναι 33! Ο Κόμπε Μπράιαντ θυσιάστηκε από τους ισχυρούς για να ενισχυθεί συναισθηματικά μέσα μας ο θάνατος (…). Τι αριθμό είχε η πρώτη φανέλα του Κόμπε; «33»! Το «Κελί 33» του Γιώργου Μαργαρίτη σίγουρα κάποιο συμβολικό μήνυμα κρύβει για τον εγκλεισμό των κατοίκων στα σπίτια, αλλά ο συνωμοσιολόγος της πιο πάνω ιστορίας δεν το αξιολόγησε σωστά, όπως επίσης δεν αξιολογήθηκε και ο αιφνίδιος θάνατος του Κώστα Βουτσά, που κάποιοι στην Ελλάδα αποκαλούσαν «αθάνατο εραστή»… Να η συναισθηματική ενίσυσει του θανάτου εντός μας. Εμάς τι να μας έλεγε ο Κόμπε; Ενώ ο Βουτσάς;

Και συνεχίζουμε: Ο Dan Brown στο βιβλίο του «Inferno», περιγράφει  τη δημιουργία φονικού ιού και τον αφανισμό ευπαθών ομάδων. Τι πρωτότυπο; Επίσης, ο συγγραφέας Dean Koontz στο βιβλίο του «The Εyes of Darkness» το 1981 κάνει λόγο για φονικό ιό που προέρχεται από την πόλη Gorki της (τότε) ΕΣΣΔ και ο ιός ονομάζεται Gorki 400. Το 1989 στην επανέκδοση του βιβλίου, όταν πια ο σοβιετικός κίνδυνος έχει εκλείψει, η Gorki γίνεται Wuhan (!) και ο ιός  Wuhan 400… Τώρα πια η απειλή των Αμερικανών είναι οι Κινέζοι!

Και ο Ιούλιος Βερν είχε γράψει για δεκάδες επιστημονικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις, αλλά ουδείς σκέφτηκε ότι είχε ταξιδέψει, ο συγγραφέας, με χρονομηχανή στο μέλλον. Ή είχε γίνει κάτι τέτοιο;

Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ…

Και πάμε σε μια άλλη… εμπεριστατωμένη επιστημονικής βαρύτητας μελέτη που  αποκαλύπτει τον λόγο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαγόρευσε με ιδιαίτερο σθένος και με την αρωγή αυστηρών ποινών το κάπνισμα εντός κλειστών χώρων. Γιατί λέτε; Γιατί η νικοτίνη είναι αντισηπτική, ο καπνός δεν ευνοεί την ανάπτυξη ιών και η κατασκευασμένη καταιγίδα που θα μας χτυπούσε, δεν θα μπορούσε να εισβάλλει σε ταβέρνες, μπουζουκομάγαζα, καφετέριες και καπηλειά, όπου ως γνωστόν είναι ο χώρος διαβίωσης των Ελλήνων και συνεπώς οι Ελληνες θα ήταν άτρωτοι στον ιό.

Επρεπε να μείνουν δίχως την προστατευτική ασπίδα του καπνίσματος και ο Μητσοτάκης φρόντισε γι αυτό… Επίσης η απουσία χαλκού από τη ζωή μας στοιχίζει ό,τι περνάμε αυτές τις μέρες… Ο χαλκός που «αφανίζεται σταδιακά, μεθοδικά και αθόρυβα» (sic),  « …έχει τρομερή αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή ικανότητα, και σκοτώνει τα μικρόβια σχεδόν άμεσα όταν έλθουν σε επαφή μαζί του. Αυτός είναι ο λόγος που παλαιότερα οι χειρολαβές των θυρών ήταν χάλκινες». Κι εμείς τον αφανίσαμε!

Τώωωρα εξηγείται γιατί η κυρία Γιαμαρέλου, η λοιμωξιολόγος,  θα κοινωνούσε άφοβα: το κουταλάκι που προσφέρεται η Θεία Κοινωνία είναι ορειχάλκινο!

Αυτά και άλλα πολλά κυκλοφορούν από οθόνη σε οθόνη, κι από επικίνδυνα κι ευφάνταστα μυαλά σε μυαλά σφουγγάρια έτοιμα να απορροφήσουν την κάθε ανοησία. Κι έτσι πορεύονται κάποιοι,  με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη, ότι μας ψεκάζουν, ότι εξωγήινοι δίνουν εντολές στις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών, πως ο Ελβις Πρίσλεϊ ζει και πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δολοφονήθηκε… Και ότι ο κορονοϊός θα μας αλλάξει σαν ανθρώπους…

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς (αν ζήσουμε) καλύτερα! Καληνύχτα και καλή τύχη!

Κόμπι ΜπράιαντΚορονοϊός