Στοίχηµα συνεννόησης
Έθνος ΓνώμηΚαι προφανώς δεν γίνεται να εκτοξεύονται κατηγορίες αστήρικτες – όπως ότι η κυβέρνηση συµψήφισε τις περικοπές στις συντάξεις µε τις επιδιώξεις των Σκοπιανών.
Το «Εθνος» έχει κατ’ επανάληψη επισηµάνει ότι οι υψηλοί τόνοι ανάµεσα στα κόµµατα δεν βοηθούν τη χώρα και τους πολίτες, αλλά µόνο την προσπάθειά τους να αυξήσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.
Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα µεγαλύτερα µαθήµατα της δεκαετούς κρίσης αφορούσε την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασιών µεταξύ των πολιτικών δυνάµεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις εκλογές της εποχής των µνηµονίων δεν προέκυψε αυτοδύναµη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – και οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν ότι πιθανότατα αυτό θα συµβεί και στις επόµενες κάλπες.
Αλλωστε, όλες οι δηµοσκοπήσεις που θέτουν το σχετικό ερώτηµα έχουν πάντοτε το ίδιο αποτέλεσµα: η µεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων ευρύτατης συνεργασίας – ειδικά µάλιστα τώρα που έχει εκλείψει το δίληµµα «µνηµόνιο» ή «αντιµνηµόνιο» και η Ελλάδα πασχίζει να επανέλθει στον δρόµο της ανάπτυξης.
Εποµένως, τα κόµµατα οφείλουν να προσαρµοστούν στο νέο πλαίσιο που προσδιορίζει η ίδια η ελληνική κοινωνία – και να αποδείξουν ότι µπορούν να συνεννοούνται σε όφελος των πολιτών.
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη