Απόψεις|12.12.2018 17:50

Στέκι πάλι το Πεδίον του Αρεως

Βούλα Κεχαγιά

Αυτά ίσχυαν όσο γλυκοκοιτούσε την υποψηφιότητά του για τον ∆ήµο της Αθήνας. Τώρα, ως «γαλάζιος» υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, στη διοικητική ευθύνη της οποίας ανήκει το Πεδίον του Αρεως, µάλλον έχει αναθεωρήσει. Η πραγµατικότητα είναι διαφορετική.

Στο Πεδίον του Αρεως συχνάζουν πια η Καµεράτα-Ορχήστρα των Φίλων Μουσικής, η Ορχήστρα Αθηνών, κορυφαία µουσικά σύνολα και δεκάδες νέοι καλλιτέχνες. Το Πεδίον έχει γίνει στέκι. Εχει αποκτήσει το νέο «Αλσος» του στο ανακαινισµένο κτίριο Οικονοµίδη και έχει αποδοθεί στους πολίτες του πολύπαθου κέντρου. Το «Αλσος» εγκαινιάστηκε από τον ∆ιονύση Σαββόπουλο και η µουσική του σκηνή φιλοξενεί βραδιές µε λαϊκά από τη Μαίρη Λίντα, νέους µουσικούς και πολλές θεατρικές εκπλήξεις.

Είναι το νέο Πεδίον του Αρεως, ένας χώρος που υπήρξε συνώνυµος µε την παραβατικότητα και τον τρόµο, λειτουργώντας επί πολλά χρόνια απωθητικά για τους Αθηναίους, αλλά τώρα έχει µεταµορφωθεί. Κακά τα ψέµατα, η συµβολή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτή την αλλαγή ήταν καθοριστική. Τρία εκατοµµύρια ευρώ για την ανάταξή του δεν είναι και λίγα. Φαίνεται ότι δεν φταίει για όλα τα κακά της Γης η ∆ούρου. Η διοίκηση της Περιφέρειας βρέθηκε πολλές φορές να κατηγορείται για προβλήµατα δεκαετιών, που προκάλεσαν ηµιτελείς εργολαβίες και αποψιλωµένες υπηρεσίες, καθιστώντας το Πεδίον του Αρεως άντρο ανοµίας.

Το λιθαράκι τους για τη µεταµόρφωση έβαλαν ασφαλώς και οι κάτοικοι της περιοχής, διεκδικώντας την επαναφορά στην κανονικότητα. Οι γιορτές που πλησιάζουν είναι µια ιδανική ευκαιρία για όλους τους Αθηναίους να ξαναγνωριστούν µε το Πεδίον του Αρεως. ∆εν είναι µόνο οι µουσικές και αθλητικές δράσεις -που λαµβάνουν χώρα εκεί µε τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ- το κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς τον χώρο.

Από τις 22 ∆εκεµβρίου έως και τις 30 του µήνα το Πεδίον του Αρεως ανοίγει για όλους. Τις εορταστικές εκδηλώσεις αναβαθµίζει η συµµετοχή της παιδικής χορωδίας Rosarte, η οποία, πέραν της παρουσίας της στον αναβαθµισµένο χώρο, θα πραγµατοποιήσει συναυλίες στους σταθµούς του µετρό σε Μοναστηράκι, Κεραµεικό και Σύνταγµα. Μια τέτοια Αθήνα, ανοιχτή, φωτεινή, νεανική και δηµιουργική, έχουµε ανάγκη όλοι.