Our Network|28.05.2020 12:02

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ελεύθερη πρόσβαση σε 65+, ΑμεΑ και εγκύους

Ντέπη Χιωτοπούλου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και των υπολοίπων χώρων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο θα εφαρμόζει κανόνες και περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών, για την αποφυγή του συγχρωτισμού, τόσο μέσα στο Πάρκο και τους υπόλοιπους χώρους, όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου.

Για να εφαρμοστεί αυτό, οι επισκέψεις θα επιτρέπονται, μόνο μετά από προεγγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ύπαρξη προεγγραφής θα ελέγχεται σε τρεις πύλες - σημεία ελέγχου ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν την συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν «κενές θέσεις» στις προεγγραφές. Τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από το προσωπικό και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.

Ελεύθερη πρόσβαση σε ευάλωτες ομάδες

Από τον κανόνα της προεγγραφής θα εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι έγκυοι, για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, με έλεγχο, αν χρειασθεί, της ηλικίας, κάρτας ΑμεΑ κλπ. Ειδικά για τις ομάδες αυτές στόχος του ΚΠΙΣΝ είναι να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην είσοδο. Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα «ωφέλιμα» για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του «κατά τόπους» υψηλού συγχρωτισμού. Επίσης, ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ με τη σχετική οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων προστασίας.

Ανοιγμα του Πάρκου

Σχετικά με το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, θα προηγηθεί ανακοίνωση στον ιστότοπο με τις λεπτομέρειες του συστήματος προεγγραφών, με την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας για τις πρώτες προεγγραφές, των σημείων εισόδου κλπ. Να σημειώσουμε ότι το 2019 το ΚΠΙΣΝ είχε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις. Μόνο για το μήνα Μάιο 2019 καταγράφηκαν 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019, 641.000 επισκέψεις.

ΑμεΑΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος