Our Network|19.12.2018 18:55

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Ψηφιακό Πλανητάριο στην Ελευσίνα

Newsroom

Η φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας σήκωσε την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ελευσίνα, καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό πρόγραμμα διασκέδασης, που θα διαρκέσει μέχρι και την Πρωτοχρονιά!

Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Ελευσίνας είναι ελεύθερη για όλους, δημότες και μη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, ήρωες των παραμυθιών ζωντανεύουν μέσα από αφηγήσεις και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν με το μαγικό καρουζέλ και το γιορτινό παγοδρόμιο.

Την τιμητική τους φέτος έχουν τα άστρα! Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, έρχεται στο εορταστικό χωριό της Ελευσίνας, για να προσφέρει στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Τα εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών, που έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ξεχωριστές και πρωτότυπες δημιουργίες. Οι φορείς και οι σύλλογοι της Ελευσίνας θα παρουσιάσουν έθιμα και παραδόσεις, ενώ θέλοντας να ενισχύσουν κοινωφελείς σκοπούς διοργανώνουν δράσεις και Bazaar.

Ελευσίναχριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις