Our Network|05.01.2019 09:56

Ιανουάριος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Newsroom

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων.

Και τον μήνα Ιανουάριο, κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα του Μουσείου είτε με την επικαιρότητα. Τα προγράμματα του Μουσείου είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένα στην ενεργό συμμετοχή, την εμπειρία με τα αντικείμενα και το παιχνίδι!

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Ιανουάριο, εδώ: 

Μια από τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του μουσείου είναι το διήμερο «Το ΑΒητάρι της διατροφής», ανοικτό στο κοινό το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 (για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων). Σκοπός του διήμερου είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή καθώς και να τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν ορθή καταναλωτική συνείδηση.

Στη μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ με τμήματα όπως κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, φρούτα και λαχανικά, βασικά τυποποιημένα προϊόντα και πολλά ακόμη, μικροί και μεγάλοι παίζουν ρόλους και γίνονται εργαζόμενοι ή πελάτες, συνεργάζονται, επικοινωνούν μεταξύ τους και περνούν ποιοτικό χρόνο.

παιχνίδι