Our Network|02.11.2018 15:30

«Φεστιβάλ Γεύσεις καθ’ Οδόν»: Η Μεσόγειος στην Κυψέλη

Newsroom

Το πενθήμερο 19 με 23 Δεκεμβρίου, η πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη θα γεμίσει, με γεύσεις ελληνικές, γεύσεις μεσογειακές. Το Φεστιβάλ Γεύσεις καθ’ Οδόν αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που φιλοδοξεί να προωθήσει το ελληνικό διατροφικό προϊόν, εντάσσοντάς το στο πλαίσιο της Μεσογειακής γαστρονομικής φιλοσοφίας.

Μέσα από τις δράσεις του θα αναδείξει τη μεγάλη σημασία της γεύσης και της προώθησης των τοπικών προϊόντων τόσο στην οικονομία μιας χώρας, μέσα από το εμπόριο, τον τουρισμό, την αγορά εργασίας, όσο και στον πολιτισμό, μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και παραδόσεων. Με προϊόντα από κάθε γωνία της χώρας μας κι όχι μόνο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για 5 ημέρες να έρθει σε επαφή με τοπικά προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα και να γνωρίσει παραδοσιακές γεύσεις περιοχών.

Παράλληλα, μέσα από τα καθημερινά events όπως: γευσιγνωσία προϊόντων, σεμινάρια, διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα υπάρχει έντονος ένας τόνος εορταστικής ζωντάνιας σε μια από τις ιστορικότερες και ομορφότερες πλατείες της Αθήνας. Στο φεστιβάλ, στο οποίο προβλέπεται και η άμεση πώληση, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις σχεδιαζόμενες δράσεις. Επιπλέον, σχεδιάζονται προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας προϊόντων, όπως ζυθογνωσία και οινογνωσία σε διάφορα γνωστά αθηναϊκά «στέκια» με στόχο την προβολή μέσω του ελληνικού ποιοτικού τροφίμου και ποτού, αυτού του ιδίου του φεστιβάλ.

Το κοινό θα βρει στην Πλατεία Κανάρη ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, μικρών παραγωγών, σε προσιτές τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων, αναβαθμίζοντας παράλληλα μέσα από ένα γαστρονομικό φεστιβάλ την ποιότητα ζωής σε γειτονιές της Αθήνας.

Info:

Τετάρτη έως Κυριακή / 19 – 23 Δεκεμβρίου
Πλατεία Κανάρη, Κυψέλη
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή | 09.00 – 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

ελληνικά προϊόνταΜεσόγειος