Our Network|26.02.2019 17:08

Ομιλία: Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ελληνικές παραλίες

Newsroom

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει τη σειρά ομιλιών για το 2019 με γενικό τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Μάθε και Δράσε». Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, θα μιλήσει ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης, Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή και οι παραλίες της Ελλάδος».

Στην παρουσίαση, ο Καθηγητής εξετάζει τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε και πως μπορούμε να προετοιμαστούμε για την βέβαιη πλέον άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Οι ελληνικές παραλίες διαβρώνονται επί δεκαετίες λόγω κακής διαχείρισης και ανθρωπογενών παρεμβάσεων. Χωρίς μέτρα, μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα βλέπουμε τις παραλίες μόνο σε καρτ-ποστάλ!

Ο κ. Κωνσταντίνος Συνολάκης είναι Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και Καθηγητής Ακτομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ενώ κατέχει επίσης την Έδρα Γεωεπιστημών στην Ακαδημία Αθηνών. Το επιστημονικό πεδίο του περιλαμβάνει έρευνες στην ακτομηχανική και στην ωκεανογραφία και ιδιαίτερα στα αποτελέσματα σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων σχεδόν σε όλους τους ωκεανούς και τις θάλασσες του πλανήτη. Επίσης είναι παγκόσμια γνωστός για τις εργασίες του στη διαχείριση κρίσεων. 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ:

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Υπουργός,
με θέμα: «Οικονομικές – Κοινωνικές απειλές και θέματα πολιτικής»

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019
Μαρία Δαμανάκη, Global Managing Director for the Oceans
του Οργανισμού “The Nature Conservancy”,
με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Η Προστασία της Φύσης, μέρος της λύσης»

Οι ομιλίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Είσοδος και χώρος στάθμευσης - Όθωνος 100, Κηφισιά, Τηλ. 210 8015 870 εσωτ. 555, Ώρες: 10.00 – 15.00.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κλιματική αλλαγή