Our Network|09.03.2019 18:45

Απόκριες στην Αθήνα: Eκδηλώσεις-πάρτι που δεν πρέπει να χάσεις (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα συνεχίσει να ζει η Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, 9 και 10 Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι με γιορτινή διάθεση απολαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες του Καρναβαλιού με παραδοσιακά  δρώμενα, αποκριάτικα πάρτι, καθώς και συναυλίες. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά αποκριάτικα πάρτι για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι. Δε θα ξέρετε που να πρωτοπάτε!

Stranger Things 3 στο Tres

Το Superstrange επιστρέφει το Σάββατο 9 Μαρτίου στο 1985, για ένα ηλεκτρισμένο retro-party. Τέρατα και πλάσματα αλλόκοσμα, βγαλμένα από τον σύμπαν του gaming, του σινεμά, των κόμικς και της ποπ κουλτούρας, θα καταλάβουν το Tres, για ένα βράδυ γεμάτο ’80s hits από τους Robin Skouteris, Giorgos Tzavys και Emilio Soares στα decks. Ταυτόχρονα, photo booths και ομαδικά παιχνίδια (φουσκωτό box, beer pong και επίδειξη επιτραπέζιων) από τo Playstories και την Κάισσα θα ανεβάσουν το fun, old-school κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και αυθεντικές arcades καμπίνες θα απλώσουν retro άρωμα και το μοναδικό DeLorean DMC-12, στην είσοδο του χώρου, θα μαρσάρει για ένα ταξίδι… Back to the Future!

Carnival Terror στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, το Exit Now, το Athens Horror Festival, ο σκηνοθέτης τρόμου Θοδωρής Ελευθεριάδης και η Level Up Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους και μετατρέπουν την Αρχιτεκτονική στο Γκάζι στο μεγαλύτερο horror διαδραστικό αποκριάτικο πάρτυ της Αθήνας. Σε καλούν να ντυθείτε ο αγαπημένος σας αντί-ήρωας και να πάτε στην Αρχιτεκτονική που θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις, μουσική και αλκοόλ.

Ένα μοναδικό χαβανέζικο Carnival Party στο Gazarte

Το καθιερωμένο διήμερο party μασκέ του Gazarte, που αποτελεί θεσμό στα αθηναϊκά δρώμενα, φέτος μας κάνει να πούμε Aloha στην απόλυτη διασκέδαση. Έντονα χρώματα, λουλούδια, σαγιονάρες, τροπικά πουκάμισα, φούστες, παρεό, χαβανέζικα στολίδια και εξωτικά cocktail μας μεταφέρουν στη Χαβάη και μας βάζουν νωρίτερα στο κλίμα του καλοκαιριού. Το Σάββατο 9 Μαρτίου, οι Jaguar Bombs, οι πέντε λεγεωνάριοι της διασκέδασης, εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη με διασκευές και διαχρονικές επιτυχίες που όλοι έχουμε χιλιοτραγουδήσει, ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου οι βετεράνοι πιλότοι μας, The Swingin’ Cats, μας ταξιδεύουν με άκρως ξεσηκωτικές – άκρως χορευτικές μουσικές από όλες τις δεκαετίες. 

DRAG Queen 80s Carnival party στο Dark Sun Club Athens

Ένα βράδυ διαφορετικό, πιο χαρούμενο, σουρεαλιστικό και συνάμα ερωτικό, με μάσκες για να κρύψουμε το εγώ μας και να ενωθούμε σε ένα κοσμικό επίπεδο επικοινωνίας ώσπου να γίνουμε ένα. Ένα φως, ένα χαμόγελο και μια ύπαρξη. Drag Queen Interactive Show: Gorgina & Mitsi Lou. 

Οι Dirty Granny Tales στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Oι Dirty Granny Tales, μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης «Rejection», που παρουσίασαν το 2011 στο Badminton Theater με ένα διήμερο sold out, επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 4 μοναδικές εμφανίσεις. Τα «Σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένα έργο εμπνευσμένο από την ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για την δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock και ο Leatherface στην ταινία «The Texas Chainsaw Massacre» του Tobe Hooper.

Τα «Σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Burton και The Residents, όπως επίσης και από Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.

Pre-ADD w/ Amelie Lens

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, το κεντρικό pre-ADD event φέρνει στην Αθήνα τη νέα superstar της techno και απόλυτο highlight του περσινού φεστιβάλ, Amelie Lens. Μαζί της ο ανερχόμενος, Βέλγος DJ και παραγωγός Milo Spykers και ο δικός μας Cirkle. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς την Amelie Lens ως το πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενο εξαγώγιμο προϊόν του Βελγίου. Σε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια πέρασε από την ανωνυμία στην καθολική αναγνώριση, χάρη σε πείσμα, σκληρή δουλειά και εργασιακή ηθική, την ικανότητά της να «διαβάζει» το κοινό και να δοκιμάζει τα όριά της στο στούντιο.

100 χρόνια Bauhaus: Τα Parties

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Μπαουχάους, το ΚΠΙΣΝ σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τα πάρτι των «Bauhauslers». Εργαστήρια για όλη την οικογένεια και για ενήλικες, πάρτι με DJ set, διαδρομή 100 βημάτων από το 1919 στο 2019 και άλλες εκπλήξεις συνθέτουν μια θεματική ημέρα στον Φάρο. Η μέρα κορυφώνεται με θεματικό πάρτι στον Φάρο εμπνευσμένο από τo «Μέταλ Πάρτι» (Metallische Fest) του 1929 τα τελευταία και ίσως τα πιο διάσημα πάρτι της Σχολής.

Η πρόσκληση στο πάρτι προέτρεπε τους επισκέπτες να ντυθούν ανοιχτήρια, τιρμπουσόν και αυγοδάρτες. Κοστούμια από τηγάνια και ταψιά, μεταλλικές τσουλήθρες, ασημένιες μπάλες, αλουμινόχαρτο στους τοίχους, ήχοι από κουδούνια, ήταν μερικά από τα highlights μιας βραδιάς το 1929. Το πάρτι στον Φάρο σας προσκαλεί να ξαναζήσετε αυτή την εποχή, να μεταμφιεστείτε σε μεταλλικούς τόνους και να χορέψετε με το DJ set από τον DJ Blue Lagoon (Κορμοράνος), το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για την βραδιά με αφετηρία τους ήχους του «Metal Party», με background προβολές με αρχειακό υλικό από τα parties και τη ζωή στο Bauhaus. Αν δεν έχετε κουστούμι θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας!

Purple Night Birthday Ball στο Ρομάντσο

Τα Purple Nights, καταλαμβάνουν το Ρομάντσο γιορτάζοντας τρία χρόνια γεμάτα πάρτι. Στις μουσικές επιλογές οι: The Dreamer, Wrapped in Plastic και Denis D’ or.

Αποκριά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κινείται σε ρυθμούς Καρναβαλιού με πολλή μουσική και εντυπωσιακά μουσικοχορευτικά show. Οι Marsh Dondurma, η εκρηκτική brass band, έρχεται από το Ισραήλ για να ξεσηκώσει τους επισκέπτες στο Ξέφωτο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. 15 μουσικοί επί σκηνής συνδυάζουν παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο με ρυθμούς τζαζ και funk.  Παράλληλα, οι Βloco Swingueira επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ για να τους ξεσηκώσουν όλους με τον ρυθμό τους μέσα από ένα δυναμικό μουσικοχορευτικό show, όπου ποικίλοι τύποι κρουστών και εντυπωσιακές χορογραφίες καταλήγουν σε μια μοναδική παρέλαση.

Αποκριές στο Παλαιό Φάληρο

Το Παλαιό Φάληρο φορά τα αποκριάτικα και δίνει ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα γίνει η έναρξη για τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συγκέντρωση – αφετηρία των σχολείων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου από Ι. Φιξ ως τη Σειρήνων και στη συνέχεια προσχεδιασμένη πορεία γονιών και παιδιών, η οποία θα ξεκινήσει από την οδό Σειρήνων και θα καταλήξει στην Πλατεία Φλοίσβου, όπου θα κορυφωθεί το αποκριάτικο ξεφάντωμα με διασκεδαστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ των άλλων, θα συμμετέχουν καλλιτέχνες διεθνούς φήμης και εμπειρίας που θα καταπλήξουν το πλήθος, κάνοντας παράσταση πάνω και κάτω από τη σκηνή με εναλλασσόμενο θέαμα. Η γιορτή θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου που ολοκληρώνει το έθιμο των Αποκριών.

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, σας περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μια ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού. Από τις 11.00 έως τις 14.00, μικροί και μεγάλοι φορώντας πολύχρωμες μάσκες παίζουν με γιρλάντες, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ντύσου ευφάνταστα και πήγαινε στην Τεχνόπολη για να δημιουργήσεις, να παίξεις και φυσικά να χορέψεις σε αποκριάτικους ρυθμούς.  

Flamingο Party 

Λίγο μετά τις 21:00 στο αποκριάτικο Flamingo έρχεται η dj Iffie σε ένα set με μουσικές από garage house και wave μέχρι pop. 

Strap-on Unicorns Present: Lick It Good στο Spinster 

Οι Strap-on Unicorns γιορτάζουν διονυσιακά στο Spinster, την τελευταία ημέρα των αποκριών με electronica, synth pop, electro porn, uptempo, techno, trash, rap rave και r&b μουσικές επιλογές. 

Carnivàle: Diskotekken x Needless στο 6 D.O.G.S. 

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, τα δημοφιλή mobile party των Diskotekken και Needless ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο αποκριάτικο dance party. Στα decks θα βρεθούν οι resident DJ του Diskotekken, Χρήστος Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Μένεγος και δύο εκ των residents του Needless, οι Chevy και Mr.Z. Για τις ανάγκες της βραδυάς μάλιστα προσκαλούν την Μαρία Πολίτη, resident DJ και co-founder του Λονδρέζικου mobile party, Discosodoma.

Blend Carnival Sunday: Terry Francis στο Steam Athens

Ο ανήσυχος Βρετανός που έχει ταυτίσει την καριέρα του με την ιστορία του θρυλικού λονδρέζικου Fabric Club, είναι ο ίδιος που έδωσε «πνοή» στη δισκογραφική εταιρία Wiggle Records, αλλά και στα πρότυπα ηλεκτρισμένα underground «Wiggle Nights», τα events που δεσπόζουν στη λίστα με τα πιο περιζήτητα και ποιοτικά της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Οι ήχοι του, δυναμικοί και εξαιρετικά καλοδουλεμένοι, τροφοδοτούν το κανάλι της tech house και αποτελούν πολύ καλό λόγο για να τον τιμήσεις στο dancefloor του Steam.

80's & 90's Smash Hits στο Tres

Από Duran Duran, Yazoo και Madonna μέχρι Salt n' Pepa και La Bouche θα ακουστεί στο μεγάλο αποκριάτικο πάρτι του Tres, αφιερωμένο στα smash hits των 80s και των 90s. Ο Χρήστος Μήλιος και η Nat. K θα διαλέγουν τις μουσικές. 

εκδηλώσειςΑπόκριες