Our Network|14.03.2019 13:34

Ανοίγει η θρυλική «Αλάσκα» στο Κεφαλάρι - Η καφετέρια των ελληνικών ταινιών του '60

Newsroom

Η θρυλική καφετέρια «Αλάσκα» ήταν το εμβληματικό αναψυκτήριο στο Κεφαλάρι, που «πρωταγωνίστησε» σε πολλές αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Εκεί καθόταν η Μάρθα Καραγιάννη με τον Αντρέα Ντούζο στο «Κορίτσια για Φίλημα», η Χλόη Λιάσκου με τον Κώστα Βουτσά στο «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο». Εκεί συζητούσε για τον κύριο Σαμιωτάκη και η Τζένη Καρέζη με την ξαδέρφη της, Λίλλυ Παπαγιάννη, στο «Δεσποινίς Διευθυντής». 

Το θρυλικό μαγαζί δέσποζε για πολλές δεκαετίες στην κεντρική πλατεία μέχρι που κάηκε το 2003. Μετά από πολλά χρόνια, η «Αλάσκα» αναμένεται να ξαναζωντανέψει.

Σχεδόν είκοσι χρόνια όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς δεν είχε προχώρησε καμία εργασία για την αποκατάσταση του χώρου, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων, αισθητικής ρύπανσης και υγειονομικής υποβάθμισης της περιοχής.

«Κορίτσια για Φίλημα»

Το νέο κτήριο της  «Αλάσκα» σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι εναρμονισμένο με το άμεσο αλλά και ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται μέσα στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς, αλλά και σε σημείο με σημαντικές τουριστικές υποδομές και υψηλή εμπορική κίνηση.

Η μορφή της νέας «Αλάσκα» διατηρεί τα χαρακτηριστικά της μελέτης (1960) του σημαντικού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Παπαγεωργίου- Βενετά, στο κτίσμα, εναρμονισμένα με τα σύγχρονα στοιχεία της περιοχής. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το ισόγειο κτίσμα διατηρεί την λιθοδομή στην τοιχοποιία του και μάλιστα στις ίδιες θέσεις με το αρχικό κτίσμα. 

Με πληροφορίες από otavoice.gr, lifo.gr.

ΚεφαλάρικαφετέριαΑλάσκα