Our Network|26.10.2018 10:57

Athens Pinball Museum: Μια βόλτα στο μουσείο των φλίπερ

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Καιρό είχαμε να συγκινηθούμε στο άκουσμα των εγκαινίων ενός μουσείου στην Αθήνα! Και αυτό σίγουρα το πάθαμε με την ανακοίνωση της λειτουργίας του Athens Pinball Museum. Η αθώα έξη των εφηβικών μας χρόνων, το φλίπερ, «ξαναζωντανεύει» στο πρώτο μουσείο pinball της Ελλάδας, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην πρώην «Μέδουσα» της οδού Μακρή 2, στην Ακρόπολη. Είναι «φορτωμένο» νοσταλγία για τους παλαιότερους και παιχνιδιάρικη ενέργεια για όσους θέλουν να αποκτήσουν από σήμερα αυτό το «κόλλημα». Και χωρίς να ψάχνουν για το επόμενο κέρμα.

Το Athens Pinball Museum σε περιμένει κοντά στην Ακρόπολη

Σε απόσταση αναπνοής από το μετρό Ακρόπολης, βρίσκεται ένα μίνι... Λας Βέγκας, στο οποίο όμως δεν χρειάζεσαι μια περιουσία για να διασκεδάσεις και αποτελείται από ένα δάσος πολύχρωμων φλίπερ. Στόχος του Athens Pinball Museum είναι να παρουσιάσει στους επισκέπτες και τα παιδιά άνω των 8 ετών περισσότερα από 100 συλλεκτικά παιχνίδια Pinball (Φλίπερ). Πρόκειται για μηχανήματα που έχουν κατασκευαστεί από το 1958 μέχρι πρόσφατα, και είναι σε άριστη κατάσταση, όπως βλέπουμε και στις πρώτες φωτογραφίες του χώρου στη σελίδα του Athens Pinball Museum στο facebook.

Άλλος ένας σκοπός του μουσείου είναι να λατρέψουμε εκ νέου αυτά τα μικρά οπτικοακουστικά θαύματα της ηλεκτρομηχανικής, καθώς και να τα διατηρήσουν στον χρόνο. Η φλιπερική κουλτούρα σε όλο της το μεγαλείο.

T

Οι ιδιοκτήτες (Παναγιώτης και Χρυσάνθη Μπίταρχα & ο Μάκης Γκουντάρας) υπόσχονται ότι ως επισκέπτες θα έχουμε «μια εμπειρία διασκεδαστική, μια πανδαισία για όλες τις αισθήσεις που προκαλεί νοσταλγία στους παλιούς και έμπνευση στους νεότερους». Η διαμόρφωση του χώρου έγινε από τον αρχιτέκτονα-designer Κωνσταντίνο Λάμπρου, που σχεδίασε και τα ρούχα, τα οποία θα βρείτε και στο πωλητήριο του μουσείου.

Κάθε εποχή έχει το φλίπερ της

Στα ’80s φιγουράρουν μεταξύ άλλων τα φλίπερ με θεματικές Dolly Parton, Kiss, Disco, I can't get no satisfaction/Rolling Stones. Στις αρχές των ‘90ς, η έμπνευση έρχεται από ταινίες μπλοκμπάστερς, όπως: Indiana Jones, Star Trek, Terminator. Ένας μικρός θησαυρός για τους ιδιοκτήτες είναι το χρυσό συλλεκτικό φλίπερ της Adams Family. Ένα φλίπερ που κοστολογείται στα 17.000 ευρώ και το ανακάλυψαν στην Κρήτη όχι και στην καλύτερη κατάσταση εμφανισιακά. Με αυτοκόλλητα από ψησταριές στα πλαϊνά! Σβαρτσενέγκερ, Αμαζόνιος και τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα συνυπάρχουν σε παράλληλα σύμπαντα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και εργαστήριο επισκευής και συντήρησης των φλίπερς. 

T

Πόσο σου επιτρέπουν να παίξεις; Για να μην κολλήσεις...

Μη μασάς! Το πολύ ενδιαφέρον με αυτόν το χώρο είναι ότι αφήνει τον επισκέπτη ελεύθερο να παίξει όλη τη μέρα. Με το εισιτήριο εισόδου, 10 ευρώ, έχεις all-day pass. Αυτό σημαίνει ότι αν μένεις κοντά γυρνάς σπίτι σου, ή πίνεις έναν καφέ με τους φίλους σου εκεί γύρω στη λιακάδα, πηγαίνεις βόλτα τα παιδιά σου και επιστρέφεις με καθαρό... κεφάλι. Με το ίδιο βραχιολάκι συνεχίζεις και τελειώσεις το παιχνίδι με την ησυχία σου. Φωτογραφίες και ενημερώσεις για το μουσείο και στη σελίδα του στο Instagram: Athens Pinball Museum.

Δες και ένα Star Wars Jackpot!

Tip:

Στον χώρο, τα παιδιά του προσωπικού μπορούν να απαντήσουν σε όποια ερώτηση για τις πίστες, την ιστορία κάθε μηχανήματος και την ιδιαιτερότητά του. Ένας από τους οικοδεσπότες θα είναι ο 16χρονος γιος του Μάκη Κουντάρα, ο Οδυσσέας, που διαθέτει απίστευτες φλιπερικές γνώσεις.

Info:

Για παιδιά από 8 έως 108 χρονών, τιμή εισιτηρίου 10 €.
καθημερινά  Δευτέρα έως Κυριακή, από 10.00 π.μ έως 00.00
Μακρή 2 & Διονυσίου Αεροπαγίτου (πλησίον Μετρό Ακρόπολης)
Τηλ: 2109245958

φλίπερAthens Pinball Museum