Our Network|26.10.2018 10:58

Άλεξ Καββαδίας: Άφησε τα γκράφιτι της Αθήνας για το Nomads

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Η συμμετοχή του τραγουδιστή των Matisse, Άλεξ Καββαδία στο Nomads του ANT1 ήταν μία έκπληξη για όλους μας. Ο αγγλόφωνος ποπ-ροκ τραγουδιστής γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς και είναι η πιο εξωτική φυσιογνωμία στο παιχνίδι. Το σήμα κατατεθέν του είναι η κατάξανθη κόμη που πλαισιώνει... θρησκευτικά το πρόσωπό του - κάτι που έχει σχολιαστεί περιπαικτικά από τους συμπαίκτες του στο Nomads.

Ο Άλεξ Καββαδίας αν και γεννημένος στο Σίδνεϊ, είναι ερωτευμένος με την Αθήνα. Με τους δρόμους της πόλης και το street art στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Εκτός από τον Bowie, το glam rock, τη μόδα και τον αθλητισμό, ο Άλεξ λατρεύει τα γκράφιτι. To alexkavvadias προφίλ του στο Instagram είναι ένα virtual ταξίδι σε μία πόλη γεμάτη πολύχρωμα έργα τέχνης αποτυπωμένα στους τοίχους. Μια πόλη με χρώμα, ανοικτή για όλους και προσιτή σε όλους. Με πολλούς καλλιτέχνες του δρόμου είναι προσωπικός φίλος. Και μάλιστα, λαμβάνει πάρα πολλά μηνύματα-προτάσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος πίνακας του... δρόμου, τον οποίο θα απαθανατίσει.

Ο γνωστός τραγουδιστής εντοπίζει τα πιο ενδιαφέροντα γκράφιτι, ποζάρει με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στην εικόνα, και κλικ. Υπάρχει και μια μικρή σκηνοθεσία που κάνει όλη τη διαφορά. Στόχος του είναι να μας φτιάξει τη μέρα και να μεταδώσει τη χαρά τού να περπατάς σε μια πόλη, όπου «τα “παιδιά” ζωγραφίζουν στους τοίχους» με ασφάλεια. Πριν πάει Μαδαγασκάρη, σύχναζε Εξάρχεια για κρέπες. 

T

T
T
T

T

Trivia

  • Οι Matisse ήταν υποψήφιοι για δυο βραβεία στα MTV European Music Awards
  • Το 2014, ο Άλεξ Καββαδίας άνοιξε στη συναυλία της Lady Gaga στο ΟΑΚΑ
  • Έχει συνεργαστεί και με τον τραγουδιστή-σύμβολο της Κρήτης, Ψαραντώνη
  • Είναι αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο, «Άθλος Ηλιούπολης» 
  • Στο κλιπ του νέου του κομματιού «Abnormal» -που ακολουθεί - πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Ματσούκα! 


γράφιτιΆλεξ Καββαδίας