Our Network|22.05.2019 01:21

8+1 εκδηλώσεις στην Αθήνα που αξίζει να πας τον Ιούνιο (vid)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Απομένουν μόλις έντεκα μέρες για να μπούμε αισίως στο καλοκαίρι. Ήδη, όμως, άρχισαν να ανακοινώνονται αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα της Αθήνας τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Ξεχωρίσαμε μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις και σάς τις παρουσιάζουμε: 

Όπερα και Μόδα: Μαγεία

Μετά από δύο χρόνια, το επιτυχημένο project «Όπερα και Μόδα» επιστρέφει στις 6 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε νέα μορφή και σε συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υποσχόμενο μια βραδιά γεμάτη Μαγεία.

Βασισμένο σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, το συγκεκριμένο project, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, επιχειρεί να συνδυάσει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό προχωρώντας πέρα από τα προφανή, προκειμένου να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τα σημεία σύγκλισης των δύο κόσμων.

Ταυτόχρονα, μέσα από το project θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η δουλειά της Tina Kalivas, μιας διεθνώς καταξιωμένης, ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας κι ενδυματολόγου με εντυπωσιακή πορεία τόσο στον χώρο της  Μόδας όσο και στη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Athens Comedy Festival

To μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας, το Athens Comedy Festival, επιστρέφει 6 με 9 Ιουνίου στο Gazi Live. Οι φετινές παραστάσεις μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλούς κωμικούς μαζί, αλλά και tailor made παραγωγές με ενιαίο εισιτήριο. Για τους πιο τολμηρούς, τα ειδικά late night shows υπόσχονται άφθονο μεταμεσονύκτιο γέλιο.

Ice Cream Market Athens

Το Ice Cream Market Athens είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που έγινε ποτέ στην χώρα μας για το παγωτό. Η μεγάλη γιορτή, που αφορά ό,τι έχει σχέση με το παγωτό, θα στηθεί το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Σε έναν χώρο άνω των 4.000 τ.μ., με πάνω από είκοσι καταστήματα από ολόκληρη την Ελλάδα, από παραδοσιακές μάρκες και κορυφαίους διανομείς ως οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν, το Ice Cream Market Athens θα παρουσιάσει μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του παγωτού.

Οι επιλογές θα είναι εκατοντάδες. Κλασικές γεύσεις που μας γυρίζουν στο παρελθόν αλλά και πρωτότυπες γεύσεις με απροσδόκητους συνδυασμούς που ιντριγκάρουν. Χειροποίητα παγωτά αλλά και όλες οι νέες τάσεις γύρω από το παγωτό με πολλές εκπλήξεις και αποκλειστικότητες. Το μεράκι και η αγάπη των δημιουργών τους, αποτελούν τη μαγική συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να θέλουν να δοκιμάσουν «άλλη μια γεύση ακόμα».

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν τα πάντα για την ιστορία και την κουλτούρα του παραδοσιακού και σύγχρονου παγωτού, ενώ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά. Την όμορφη ατμόσφαιρα θα συντροφεύουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Athens Pride «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία»

Το 15ο Athens Pride τιμά τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Ζακ Κωστόπουλου και θυμάται τον γενναίο ακτιβισμό του. Παράλληλα, τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. Η αφίσα μας φέτος παρουσιάζει κάποιες εμβληματικές στιγμές από τους δρόμους της LGBTQI ιστορίας που έχουν απαθανατιστεί.

Athens Photo World 2019: «Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης»

Τριάντα χρόνια φωτοδημοσιογραφίας, διακρίσεων και βραβείων, τριάντα χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μπεχράκη στα γεγονότα που πλέον ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία» την ώρα που αυτή γραφόταν. Μια συλλογή με εβδομήντα από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου η οποία πλαισιώνεται από video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι και τις 15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Athens Gardens Festival 

To Athens Gardens Festival που γεννήθηκε στους κήπους της Αθήνας και τίμησε από το 2013 μέχρι σήμερα τον Εθνικό κήπο ανοίγει κι άλλο την βεντάλια του και μετουσιώνεται σε ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ μικρών μουσικών συνόλων στον Εθνικό κήπο και στον κήπο του κέντρου τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας. 14, 15 και 16 Ιουνίου τα διαγωνιζόμενα μουσικά σύνολα θα παρουσιαστούν τα πρωϊνά στον Εθνικό κήπο και τα βράδια στον κήπο του κέντρου τεχνών.

Κριτική επιτροπή από διακεκριμένους καλλιτέχνες και μουσικολόγους, θα επιλέξει τα τρία πρώτα μουσικά σύνολα, τα οποία θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα. Θα ακουστούν μουσικές από την παγκόσμια ανθολογία της κλασσικής, ρομαντικής, ιμπρεσσιονιστικής, σύγχρονης και νεοκλασσικής μουσικής. To φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Waterboom Festival

Τεράστια κανόνια νερού, εκατοντάδες βάρκες και φουσκωτές μπάλες θα δημιουργήσουν έναν μαγικό υδάτινο κόσμο. Σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό stage και τους πιο πολυσυζητημένους Trappers, Dj’s και Influencers της Ελλάδος, το Waterboom festival έρχεται για να το ζήσουμε, όπως το ονειρευτήκαμε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στο OAKA. 

Athens Retro Festival

Το Athens Retro Festival συγκεντρώνει την μουσική, τη μόδα, την ιστορία, την τέχνη, το χορό, αλλά και το παιχνίδι από την δεκαετία του 1920 έως και του 1990 και μας περιμένει να διανύσουμε μαζί αυτό το μαγικό ταξίδι στον χρόνο.

Η ανανεωμένη εκδήλωση θα περιλαμβάνει έναν χώρο γεμάτο αντίκες, κλασικά και vintage οχήματα, μουσικά και χορευτικά δρώμενα παλαιών δεκαετιών, ζωντανές εμφανίσεις, παλιό κινηματογράφο, μεγάλη ποικιλία από vintage εμπόρους, παλιές ηλεκτρονικές κονσόλες και φλιπεράκια, Retro σαλόνι ομορφιάς και κομμωτήριο για τις επισκέπτριες, όπου μπορούν να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσίες, θεματικά Retro μπουθ για Selfies και φυσικά πολλά Retro - Vintage εκθεσιακά σκηνικά γεμάτα αναμνήσεις που θα λατρέψουν όλοι. 

Το Athens Retro Festival, έρχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ - Γκάζι.

Colour Day Festival «The Circus Project»

To Σάββατο 29 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το Colour Day Festival, η μεγαλύτερη γιορτή χρωμάτων στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστής και φέτος είναι το χρώμα, το οποίο γεμίζει με χαμόγελο και χαρά μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, την πιο χρωματιστή εμπειρία του καλοκαιριού θα ολοκληρώσουν οι απίθανες ομαδικές ρίψεις, αλλά και οι φανταστικές δραστηριότητες με χρώμα που θα υπάρχουν στον χώρο. Φετινό concept το «Circus Project» με τον Showman, Φάνη Λαμπρόπουλο, σε ένα stage που θα υποδεχτεί μεγάλα ονόματα από Έλληνες και ξένους performers.

φεστιβάλ