Our Network|06.06.2019 15:53

Revival - Believe in yourself: «Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις θαύματα»

Χριστίνα Τσατσαράγκου

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν από εμάς. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε χαρισματικοί. Όλοι οι άνθρωποι είναι χαρισματικοί. Πίστεψε» - Μαρία Κιουρί 

------------------------------------------------

Η Αμαλία Κυπαρίσση, η Βιβή Μπασινά και η Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη είναι τρεις γυναίκες δραστήριες, σύζυγοι, μητέρες και επαγγελματίες που δημιούργησαν το 4moms.gr, μια ιστοσελίδα-ομπρέλα για όλες τις νέες μητέρες και τις γυναίκες που νιώθουν τη μοναδικότητά τους. H Πόπη Τσαπανίδου με το ipop.gr και πολλά χρόνια δημοσιογραφικής πορείας στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο είναι μητέρα τριών παιδιών και πιστεύει βαθιά πως το πρώτο βήμα για μια χαρούμενη ζωή είναι η απόφαση να πιστέψεις στον εαυτό σου. 

Και οι τέσσερις, σε μια συνεργασία καρδιάς μεταξύ του 4moms.gr και του ipop.gr, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μας καλούν την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 20:00 στο Life Gallery Athens Hotel & Spa για το event «Revival - Believe in yourself», προκειμένου να αναζητήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και όλα όσα είναι ικανός να πετύχει.

T

«Revival - Believe in yourself»: Να σταθούμε στα πόδια μας

Σε μια εποχή στην οποία πρωταγωνιστεί το αρνητικό, προβάλλεται η απαισιοδοξία και κυριαρχεί η μελαγχολία, το «Revival - Believe in yourself» έρχεται να ενισχύσει ως στάση ζωής την αισιοδοξία. Για να ανακαλύψουμε την ενέργεια που ο καθένας διαθέτει και να τη μετατρέψουμε σε κινητήριο δύναμη προκειμένου να αλλάξουμε ζωή. Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε την ισορροπία στη ζωή μας; Να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Και, επιτέλους, να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός!

Από το πρωί, την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Life Gallery Athens Hotel & Spa, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για όσες γυναίκες -κάθε ηλικίας- επιθυμούν να προσφέρουν μια ξεχωριστή ημέρα στον εαυτό τους. Το event «Revival: Believe in your self» είναι μια γιορτή! Yoga, Kundalini, Tai Chi sessions, Therapies, Live Cooking Classes, seminars από life coaches και Eco Market είναι μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει, ενώ στον κατάλογο των εισηγητών υπάρχουν ο Αντώνης Φραγκάκης (Iyengar yoga), η Ράνια Θρασκιά («Πώς να γιατρέψεις μια πληγωμένη καρδιά») και πλήθος αξιόλογων ομιλητών και θεραπευτών.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του «Revival: Believe in yourself» και Κλείσε θέση 

Λίγο πριν το event, το ethnos.gr μίλησε με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου (ipop.gr) και τη Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη (4moms.gr) για το όραμα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία και τα σχέδια ανάπτυξής της στο μέλλον.

Πόπη Τσαπανίδου: «Αυτοπεποίθηση είναι ο σεβασμός και η αγάπη προς τον εαυτό μου»

T

Στην ερώτηση για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του «Revival», η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου είπε: «H Αμαλία, η Βιβή, και η Βάσω είχαν ήδη διοργανώσει δυο revivals πριν βρεθούμε και δέσει το γλυκό! Και μόλις μου πρότειναν την συνέργεια του ipop.gr με το 4moms στη διοργάνωση του φετινού, πέταξα τη σκούφια μου. Γιατί και με τις κοπέλες υπήρξε χημεία... φυσική και γεωγραφία, και -κυρίως- έχουμε την ίδια οπτική στη ζωή. Πιστεύουμε πως, όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις θαύματα. Και θα το μοιραστούμε την Κυριακή με όσους θέλουν να το ζήσουν». 

To «Revival», συνεχίζει η Πόπη Τσαπανίδου, απευθύνεται και σε άντρες: «Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι πιστεύουν στον εαυτό τους, ξέρουν να βρίσκουν τη δύναμη μέσα τους και να την κάνουν κινητήρια για αλλαγές, ενώ θα θέλαμε πολύ να έρθουν όσοι δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Ακομη, όσοι αναζητούν τον τρόπο να πιστέψουν στον εαυτό τους. Όσοι υποβαθμίζουν τις ανάγκες τους, υποτιμούν τον εαυτό τους, αμφιβάλλουν για τη δύναμή τους. Νομίζουμε πως θα καταφέρουν μέσα από τα σεμινάρια, τη γιόγκα τον διαλογισμό και όλα τα υπόλοιπα του προγράμματός μας, να κάνουν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Αυτοπεποίθηση για την ιδρύτρια του ipop.gr  είναι η πίστη στην εσωτερική δύναμη: «Ο σεβασμός και η αγάπη προς τον εαυτό μου. Αυτές είναι και οι αξίες μου. Πίστη στον εαυτό μου. Αγάπη. Σεβασμός. Εμπιστοσύνη. Αποδοχή. Όταν ξέρω ποια είμαι και δεν αμφιβάλλω για το τι με κάνει χαρούμενο και ισορροπημένο άτομο, τότε είμαι στον σωστό δρόμο». Και το βασικό μήνυμα του «Revival»; «Μπορεί να πιστέψεις στον εαυτό σου. Κάνε το πρώτο βήμα σήμερα μαζί μας. Και αύριο ξύπνα το πρωί, κανε τον διαλογισμό που έμαθες, ζήσε με τον τρόπο που έδειξαν οι ψυχολόγοι στα σεμινάριά μας, μαγείρεψε με τον τρόπο που σου έμαθαν στα cooking courses μας και βάλε την άσκηση στη ζωή σου όπως έκανες στα μαθήματα yoga μας. Και μεθαύριο πάλι το ίδιο. Μέχρι να γίνει ρουτίνα. Νέα ρουτίνα που θα σε οδηγήσει σε έναν νέο τρόπο ζωής».

Βάσω Στασινού (4moms.gr): «Να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις»

T

Η ιδέα του Revival, σύμφωνα με τη Βάσω Στασινού, γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο. «Αφορμή στάθηκε η συνεχής αναζήτησή μας για εσωτερική γαλήνη και προσωπική ανάπτυξη. Έναν χρόνο μετά, στην παρέα μας προστέθηκαν η Πόπη Τσαπανίδου και το ipop. Στην πρώτη κιόλας συνάντηση μας συνειδητοποιήσαμε πως ο συνδετικός μας κρίκος, αυτό που χαρακτηρίζει -για διαφορετικούς λόγους- καθεμιά από εμάς είναι η πεποίθηση πως όταν θέλεις μπορείς. Πως, εάν πιστέψεις στον εαυτό σου, όλα είναι δυνατά, όλα είναι πιθανά».

«Θέλουμε να μοιραστούμε τις ιστορίες μας, τις αναζητήσεις μας, τις πεποιθήσεις μας και με άλλες γυναίκες. Είμαστε τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, που, όμως, έχουμε ως αφετηρία την κοινή πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αφήσουμε το στίγμα μας εάν πιστεύουμε στις ικανότητές μας».

Το «Revival» απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες. «Στην εργαζόμενη, τη μητέρα, στην έφηβη, στη φοιτήτρια. Σε κάθε γυναίκα που επιλέγει συνειδητά να προσέχει τον εαυτό της, να έχει εσωτερική ισορροπία, να φροντίζει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή της. Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασική αρχή μας.»

Αυτοπεποίθηση για τη συνδημιουργό του 4moms είναι: «Να είσαι ο εαυτός σου, και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι από εσένα. Αυτό που έχει βοηθήσει καθεμία από εμάς -για διαφορετικούς λόγους- είναι η αποτυχία. Η ιδέα του να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Να μην απογοητεύεσαι και να πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις. Πρόκειται για μια αισιόδοξη ματιά στα πράγματα. Αυτή που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, και όχι μισοάδειο».

T
T

Το βασικό μήνυμα που θέλει να δώσει το Revival στις γυναίκες που επιθυμούν να εξελιχθούν προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους είναι:
Πίστεψε ότι μπορείς…
- να κάνεις την αλλαγή
- να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
- να αγαπήσεις τον εαυτό σου, με τις καλές και τις κακές πλευρές του
- να προσπαθήσεις να φτάσεις εκεί που θέλει η καρδιά σου να πάει

Το πρώτο βήμα του «Revival» είναι στις 9 Ιουνίου, αλλά η πρωτοβουλία θα ταξιδέψει. Στόχος είναι να συναντήσει γυναίκες σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. «"Revival on the road" είναι το επόμενο βήμα. Και είναι μεγάλο. Γιατί θέλουμε να συναντήσουμε γυναίκες σε κάθε γωνιά της χώρας μας» λέει η Βάσω Στασινού. «Σχεδιάζουμε να πάμε σε πέντε πόλεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Εκτός από τους δικούς μας συνεργάτες, θέλουμε να προβάλουμε και τους yoga instructors, chefs, life coaches και ψυχολόγους από την κάθε πόλη που θα επισκεπτόμαστε. Να μοιραστούμε τις ιστορίες μας με Έλληνες και Ελληνίδες σε κάθε γωνιά της χώρας. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε!» σημειώνει η Πόπη Τσαπανίδου.
Μάθετε περισσότερα στο website www.w4w.gr
Revival - Believe in yourselfΠόπη Τσαπανίδου