Our Network|13.11.2018 17:17

FedHATTA: Γεύσεις Ουζμπεκιστάν και Κούβας στην 34η Philoxenia

Ντέπη Χιωτοπούλου

Mε δύο σημαντικές εκδηλώσεις παρουσίασης του Ουζμπεκιστάν και της Κούβας ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών για τους Έλληνες ταξιδιώτες, και με ανανεωμένο πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη 9-11 Νοεμβρίου 2018.

Κατά την εκδήλωση για το Ουζμπεκιστάν, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού και οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκτενή παρουσίαση των σημαντικότερων προορισμών του, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν, Bokhodir Shakirov, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Γιώργου Τζιάλλα.  

Από την πλευρά του, ο Πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα, Olimjon S. Kasimov, μίλησε για τη διάθεση των Ουζμπέκων να επισκεφθούν την Ελλάδα και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τους στα ταξίδια.

Αβάνα – Θεσσαλονίκη

Σ’ ότι αφορά την εκδήλωση «Αβάνα-Θεσσαλονίκη και τουριστική ανάπτυξη», διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας, με κεντρική ομιλήτρια την Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Η Κούβα είναι γνωστή για το ποτό, τα πούρα αλλά και τους ανθρώπους της που διαπρέπουν στο χώρο των επιστημών. Οι Κουβανοί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους Έλληνες, και εκτός από τις παραλίες της, η Κούβα έχει πλούσια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες είπε μεταξύ άλλων, η κα. Cortina προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Αντί να μιλάμε για την Κούβα, ταξιδέψτε σε αυτήν»!

Να σημειωθεί ότι, η πρωτοβουλία της FedHATTA για την παρουσίαση των δύο προορισμών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέων ταξιδιωτικών προτάσεων στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά.

«Μετά από σειρά σκληρών προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την τόνωση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα, σκοπός μας είναι να εμψυχώσουμε τους Έλληνες ταξιδιώτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις να στραφούν σε ανερχόμενους προορισμούς του εξωτερικού. Προωθούμε για πρώτη φορά συντονισμένα διεθνείς προορισμούς, έτσι ώστε το ταξιδιωτικό κοινό να ενημερωθεί και να οραματισθεί τις διακοπές του σε αυτούς, μέσω ταξιδιωτικού γραφείου» αναφέρει ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης.

FedHATTAPhiloxenia