O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου!
NewsroomΕίναι μια περιβαλλοντική όαση στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ο Εθνικός Κήπος είναι το βασικό αξιοθέατο, που προτείνεται ως must σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, αφιερωμένους στο κέντρο της Αθήνας. Ένας από τους λόγους είναι ότι έχει άλλο πρόσωπο κάθε εποχή του χρόνου.
Ένας πολύ ιδιαίτερος διαγωνισμός μάς δίνει τη δυνατότητα, καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στον Κήπο - και αν λατρεύουμε τη φωτογραφία - να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση και δώρα στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Ο Εθνικός Κήπος στις 4 εποχές του χρόνου». Το περιοδικό «Φωτογράφος» και ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησαν έναν διαγωνισμό για να αναδείξουν τις κρυφές και φανερές γωνιές του αγαπημένου μας Εθνικού Κήπου.
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες φωτογράφοι για να αποτυπώσετε το αγαπημένο σας πλάνο. Οι οδηγίες συμμετοχής προτρέπουν να κάνετε ατμοσφαιρικά γενικά πλάνα ή να επικεντρωθείτε σε εκπληκτικές λεπτομέρειες. Προσέξτε τον φωτισμό. Το κόντρα φως ή ακτίδες φωτός που τρυπώνουν στις φυλλωσιές ίσως σας δυσκολέψουν, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ευκαιρία για ξεχωριστές φωτογραφίες. Ζητείστε την άδεια των επισκεπτών πριν πάρετε το πλάνο τους, πάντα με σεβασμό προς την προσωπικότητά τους. Προσπαθήστε να συνδέσετε τις λήψεις με τις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής του Εθνικού Κήπου, π.χ. την αναγέννηση της φύσης την άνοιξη, το λαμπρό φως του καλοκαιριού, την ατμοσφαιρικότητα μιας συννεφιασμένης φθινοπωρινής μέρας ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συμμετοχές και φωτογραφίες για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Για φθινοπωρινές φωτογραφίες η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2018, ενώ για τις χειμωνιάτικες στις 31 Ιανουαρίου του 2019. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν, ενώ όλες θα εκτεθούν στο τέλος του διαγωνισμού σε μια ομαδική έκθεση. Οι καλύτερες φωτογραφίες της κάθε ενότητας θα εκτίθενται σε διαστάσεις1,5x2μ.στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είναι αναρτημένη η έκθεση από την ενότητα «Καλοκαίρι».
Οδηγίες συμμετοχής και πληροφορίες στο photo.gr
- Αποκάλυψη Ψαρόπουλου στο OPEN: Κάνουν εκταφή της κόρης μου μία μέρα πριν το μνημόσυνο - Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους
- Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ιράν: Σε 10 ημέρες θα μάθετε αν θα υπάρξει επίθεση - Προειδοποιεί για «άσχημα πράγματα»
- «Δεν μπορώ να πληρώσω» λέει ο πατήρ Αντώνιος για τις 60.000 ευρώ - «Αφήνομαι στον κάθε συνάνθρωπο»
- Σοκαριστικές εικόνες από τη σύλληψη του Σάια ΛαΜπάφ - Άγριο ξύλο από παρευρισκόμενους