Our Network|26.10.2018 10:59

12 κοκτέιλ έργα τέχνης που θα θέλεις να δοκιμάσεις

Newsroom

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η πόλη Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ για να τιμήσει τη ζωγράφο Τζόρτζια Ο’Κιφ, τη «μητέρα του αμερικανικού μοντερνισμού». Στο μουσείο North Carolina Museum of Art φιλοξενείται η έκθεση έργων της με τίτλο «Το Επέκεινα: Η Τζόρτζια Ο'Κιφ και η Σύγχρονη Τέχνη». Την ίδια στιγμή που οι επισκέπτες του μουσείου σπεύδουν να θαυμάσουν τα έργα της, τα εστιατόρια και μπαρ της πόλης έχουν εμπνευστεί κοκτέιλ που ταιριάζουν στους πίνακές της.

Μπορεί το βαρύ αλκοόλ να μη συνηθιζόταν στο ράντσο της Ο' Κιφ, έξω από τη Σάντα Φε στο Νιού Μέξικο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αυστηρή καλλιτέχνης δεν εκτιμούσε ένα καλό κοκτέιλ, όταν είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει. Πώς θα αντιδρούσε αν βρισκόταν μπροστά σε κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν με έμπνευση τους πίνακές της;

Τα εστιατόρια και μπαρ στο Ράλεϊ - αλλά και σε όλη την Πολιτεία - γνωστά για τις ευφάνταστες εμπνεύσεις τους, άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους. Κάθε ένα από τα δώδεκα κοκτέιλ έχει ως πηγή έμπνευσης ένα από τα εκθέματα, όπως τις «Πετούνιες» (έργο του 1925) ή το «Jimson Weed» (έργο του 1936). Τα περισσότερα έχουν συνηθισμένα spirits ως βάση, από τζιν μέχρι τεκίλα. Σε κάποια όμως έχει προστεθεί μια τολμηρή πινελιά, όπως: πουρές ροδάκινου ή σαρτρέζ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κοκτέιλ «The Sand Hills», το οποίο ο Μάικλ Κίλμπριτζ εμπνεύστηκε από τον πίνακα του 1934 «Μικροί Μωβ Λόφοι».

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου. Τα κοκτέιλ βέβαια πιθανώς θα παραμείνουν στο μενού των ρεστοράν. Στη σελίδα του North Carolina Museum of Art στο facebook τα βρήκαμε όλα φωτογραφημένα.

κοκτέιλ