Our Network|19.08.2019 20:29

Θεματικά πάρκα: Για την Οδύσσεια και τους Ολύμπιους Θεούς

Φωφώ Μπόνιου

Αφιερωμένο στους Ολύμπιους Θεούς, θα είναι το θεματικό πάρκο που θα στηθεί από τις 4 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση 2.100 τ.μ., προσκαλώντας τους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα. Την ευθύνη για τη δημιουργία του πολυχώρου αυτού έχει η Placebo Events, ενώ σημαντική υπήρξε η συνδρομή του ιστορικού, κ. Θάνου Βερεμή, ο οποίος και θα έχει την επιστημονική επιμέλεια της όλης αυτής πρωτοβουλίας.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και τεράστιο θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, και είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας οι θεοί του Ολύμπου, οι σύντροφοι του Οδυσσέα αλλά και η Κίρκη, η Σκύλα και η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και οι Σειρήνες, ο Αίολος, η όμορφη Καλυψώ, ο άγριος Ποσειδώνας και φυσικά το μεγαλύτερο από όλα τα τεχνάσματά του, ο Δούρειος Ίππος.

Την καθοδήγηση και την επιστημονική εποπτεία της δημιουργικής ομάδας που επιμελείται τα κείμενα του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει ο κ. Ιωάννης Καζάζης ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Την ευθύνη του σεναρίου και των κειμένων για το θεματικό πάρκο ανέλαβε ο κειμενογράφος και ερευνητής Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ ο παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς συμμετέχει ενεργά στην υπερπαραγωγή αυτή για την οποία συνεργάζονται οι εταιρείες Dream Workers και Eksagon Exhibitions. Να σημειωθεί ότι στην ίδια ομάδα ανήκει η σύλληψη και η ιδέα του μυθολογικού πάρκου «ΗΡΑΚΛΗΣ – Οι 12 Άθλοι», το «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας», «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» και οι «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι».

θεματικό πάρκοΔΕΘ