Our Network|22.08.2019 20:36

Η Βόρεια Ελλάδα γιορτάζει και σέρνει το χορό

Φωφώ Μπόνιου

Δύο μουσικές συναντήσεις με παραδοσιακά ακούσματα και πολύ χορό πρόκειται να λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες στην Αμφίπολη και στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Συγκροτήματα από τα Βαλκάνια συναντώνται επί σκηνής και υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα μοναδικό κλίμα γιορτής και γλεντιού. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνει το «Διασυνοριακό Φεστιβάλ στην Αμφίπολη» το σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου. Μουσικοχορευτικά σχήματα από συλλόγους των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης αλλά και το βουλγαρικό σχήμα Pirin Folk Ensemble θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης. Στη συνέχεια, πολυφωνικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν σε ελληνικούς και βουλγαρικούς ρυθμούς.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Μολδαβία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και φυσικά την Ελλάδα θα υποδεχτεί από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας, Θεσσαλονίκης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη» στο πλαίσιο του «13ου Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής».  

Συνολικά 250 χορευτές και μουσικοί θα κατακλύσουν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας με τις ξεχωριστές παραδοσιακές φορεσιές τους, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, τα μουσικά ακούσματα, φέρνοντάς μαζί τους χρώμα και άρωμα της πατρίδας τους. Να σημειωθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη», συμπληρώνει φέτος 41 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτισμικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αμφίπολη