Our Network|25.08.2019 15:26

Μονή Λαζαριστών: Φλας μπακ με ροκ άρωμα

Φωφώ Μπόνιου

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το εμβληματικό φεστιβάλ του Woodstock, ενός φεστιβάλ που άλλαξε τη ροκ μουσική και η Θεσσαλονίκη το γιορτάζει μ’ ένα διήμερο αφιέρωμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Οι προβολές θα γίνουν σε συνεργασία και συμπαραγωγή με τη CineDogs, την δημιουργική ομάδα που ασχολείται με το σινεμά και διοργανώνει προβολές και αφιερώματα.

Οι Moonfarm, η μπάντα που δημιουργήθηκε από έξι πολύ έμπειρους μουσικούς της σύγχρονης  μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, θα ντύσει μουσικά την έναρξη του διημέρου με αντιπροσωπευτικά τραγούδια του ανεπανάληπτου αυτού γεγονότος, σε επιμέλεια του Νίκου Ντουνούση. Παράλληλα, θα λειτουργεί και τις δύο ημέρες το Woodstock Market  με σπάνιους και συλλεκτικούς δίσκους βινυλίου, CD, poster και βιβλία από μουσικούς που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ του Woodstock, σε επιμέλεια του Κώστα Δαμίγου. Επίσης, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί προβολή εκτενών αποσπασμάτων του θρυλικού ντοκιμαντέρ Woodstock  (παραγωγής 1970) του Michael Wadleigh και την Παρασκευή οι υπεύθυνοι του αφιερώματος εξασφάλισαν τη μετάδοση της ταινίας  «Taking Woodstock» (παραγωγής 2009).

Στην παρουσίαση του προγράμματος θα είναι ο Νίκος Θεοδωράκης με τον Λάκη Καρασσαβαΐδη. Εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 7 ευρώ (για μία ημέρα) και 12 ευρώ για το διήμερο. Η προπώληση θα γίνεται από το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00), στα καταστήματα Seven Spots και WIND και ηλεκτρονικά στο viva.gr.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών