Our Network|24.10.2018 11:11

Ξενάγηση και περίπατος στο βραβευμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Newsroom

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο European Garden 2018 / 2019 στην κατηγορία καινοτόμου σύγχρονου σχεδιασμού πάρκου ή κήπου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Schloss Nordkirchen στη Γερμανία. Λειτουργώντας ως ανάπαυλα από το τσιμέντο της πρωτεύουσας, το Πάρκο προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες μάθησης, αναψυχής και ξεκούρασης. Κλείστε μια ξενάγηση για περπάτημα και απολαύστε έναν υπέροχο περίπατο μακριά από το αστικό τοπίο. 

Ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια, αλέες, μονοπάτια, και ανοιχτοί χώροι καθιστούν την κάθε επίσκεψη μοναδική. Όσοι φτάνουν στο Πάρκο από τους δρόμους της Καλλιθέας, στη βόρεια πλευρά, συναντούν τους ήχους και την κίνηση των σιντριβανιών. Οι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή να εξερευνήσουν τον παρακείμενο κυκλικό λαβύρινθο. Το Πάρκο είναι ιδανικό και για τους μικρούς φίλους της πρωτεύουσας που ανενόχλητοι μπορούν να παίζουν στους χώρους του, αλλά και για όλους τους πολίτες που μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατό τους, να γυμνάζονται ή να συμμετέχουν σε συναυλίες, εκθέσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις στους χώρους του.

Ο ανοικτός, ηλιόλουστος Μεσογειακός Κήπος γιορτάζει την πλούσια φυτοκομική παράδοση της Ελλάδας. Η ποικιλία των φυτών αρκεί για να καταστήσει τον Κήπο τόπο προορισμού: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία – όλα μαζί καθιστούν την κάθε επίσκεψη απολαυστική. Κάθε μήνας φέρνει ένα νέο χρώμα και κάθε εποχή προβάλλει ένα διαφορετικό συνδυασμό από άνθη και φυλλώματα.

Η κορυφή του λόφου προσφέρει πανοραμική θέα της θάλασσας στα δυτικά, της Ακρόπολης στα ανατολικά, καθώς και του Πάρκου και της Αγοράς, ανάμεσα στη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Καθημερινά, στις 17:00 - για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
  • Κάθε Πέμπτη η ξενάγηση θα πραγματοποιείται στα αγγλικά.
  • Η περιήγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Όλοι οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ. Σημείο συνάντησης: Διάρκεια ξενάγησης: 60', αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα. Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος