Our Network|25.09.2019 18:14

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη

Φωφώ Μπόνιου

Κοντά στους πολίτες που επιζητούν την ψυχολογική υποστήριξη σε σχέση με τη διαχείριση ατομικών ή οικογενειακών προβλημάτων στέκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας δωρεάν πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων του από ψυχολόγους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

Η ψυχολογική στήριξη παρέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, κατά τις πρωινές ώρες 8:00 έως 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή στην Μοναστηρίου 53 - 55, 6ος όροφος. Μέσω της συμβουλευτικής προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης των προβλημάτων και συμπεριφοράς που μπορούν να βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να οδηγηθεί σε πιο αποτελεσματικές λύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στα τηλέφωνα 2310509038, 2310509050.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει έρευνας που έγινε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διαπιστώθηκε πως 1 στους 6 ενήλικες -παγκοσμίως- αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψυχικής υγείας (όπως κρίση άγχους ή κατάθλιψη) και 1 στους πέντε ενήλικες έχουν σκεφτεί να γίνουν αυτόχειρες. 

Θεσσαλονίκηψυχολογικά προβλήματα