Our Network|26.11.2018 13:35

World Class: Η Ελλάδα έχει απίστευτο Fine Drinking – Fine Dining!

Ντέπη Χιωτοπούλου

Για δεύτερη χρονιά, η πόλη της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί, ήδη, από χθες, και για απόψε και αύριο, τον θεσμό, World Class Fine Drinking, όπου με κεντρικό θέμα το craftsmanship, 8 μοναδικά pop-up bars, καθημερινά, φέρνουν το κοινό ακόμη πιο κοντά στην απόλυτη Fine Drinking εμπειρία, συνδυάζοντας την δεξιοτεχνία των super premium ποτών και των ταλαντούχων bartender με σχεδιαστές, artists, chefs και city strollers.

«Αυτό που λέμε, αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε, είναι να μυήσουμε τον κόσμο στα μυστικά του καλού ποτού. Θέλουμε συνοδοιπόρους, συνδιοργανωτές, τα καλύτερα μπαρ της πόλης, να μιλήσουμε στους καταναλωτές και να τους προσκαλέσουμε να ανακαλύψουν και να αναζητήσουν τα μυστικά της καλής ποιότητας σε ένα ποτό» αναφέρει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος του World Class και γενικός διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas (εταιρίας premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο) Χάρης Ψαρούδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φιλοδοξία, όραμα του World Class, «είναι να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του καλού ποτού και τη φιλοσοφία του Fine Drinking».

Υψηλό bartending

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη, και βεβαίως, κι άλλες πόλεις της Ελλάδας, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο κομμάτι του Fine Drinking.  

«Το μήνυμα, και το λέω προσωπικά, είναι ότι η Ελλάδα, έχει απίστευτο Fine Drinking – Fine Dining. Η κουζίνα μας, αυτό που προσφέρουμε, οι δεξιότητες που έχουμε και στις κουζίνες και στα μπαρ, είναι πραγματικά, σημείο αναφοράς» τονίζει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος του World Class και γενικός διευθυντής της Reserve Brands Diageo Hellas (εταιρίας premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο) Χάρης Ψαρούδας προσθέτοντας ότι η Αθήνα έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη του Fine Drinking και του Fine Dining.

«Η Αθήνα σιγά σιγά, έχει αρχίσει και αναγνωρίζεται, παγκοσμίως, και παρά το γεγονός ότι είναι μικρή σε μέγεθος η χώρα μας, αν την συγκρίνουμε, για παράδειγμα, με την Αμερική και την Αγγλία, όταν ξεφύγουμε από αυτές τις πολύ μεγάλες αγορές, οι οποίες δημιουργούν και πολλά trends καινούργια, αμέσως, μετά, αυτό που θα ακούσετε είναι η Ελλάδα. Το ελληνικό bartending. Και η Αθήνα, αλλά και η Θεσσαλονίκη, η οποία προσφέρει και τη μαγεία της, η οποία ξέρει να ξεχωρίζει το εκλεκτό» τονίζει με δόση ικανοποίησης ο κ. Ψαρούδας.

Το ποιοτικό ποτό  

Η φιλοσοφία της World Class, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνίας, μεταξύ των bartender των καλύτερων μπαρ του κόσμου, έχει ως κύρια αιχμή και προοπτική να μεταφέρει τις τάσεις που κυριαρχούν στον χώρο των ποτών, τις καινούργιες τεχνικές, νέες δεξιότητες ή καινοτομίες που αναπτύσσονται, οι οποίες με την ανταλλαγή απόψεων, ή και τη συνεργασία, βοηθούν στο να αναπτυχθούν οι τεχνικές, να μάθουν οι bartenders να σερβίρουν καλύτερα, και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.

«Αυτή είναι η φιλοσοφία του World Class. Το DNA του World Class είναι να μάθει τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα ποτά. Να αναζητούν την ποιότητα. Οι παράμετροι ενός ποιοτικού ποτού είναι το τι πίνουμε, πώς το πίνουμε, πού το πίνουμε, και πόσο πίνουμε’ και αυτές οι παράμετροι κινητοποιούν τις αισθήσεις του ανθρώπου» εξηγεί ο εκπρόσωπος του World Class Χάρης Ψαρούδας.

Ο ίδιος, προσθέτει, ότι η Θεσσαλονίκη, είναι μια από τις πόλεις, που είναι πολύ υψηλά, στο κομμάτι των μπαρ, «είναι διάσημο το bartending της Θεσσαλονίκης και  ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να το αναγνωρίζει. Είναι εφάμιλλο με της Αθήνας, δεν έχει καμία διαφορά, η Θεσσαλονίκη είναι πιο ‘οικογένεια’, εδώ οι άνθρωποι των μπαρ είναι σε επαφή, ανταλλάσουν γνώσεις, τεχνικές, μοιράζονται εμπειρίες, συνεργάζονται πιο εύκολα, σε σχέση με την Αθήνα» συμπληρώνει ο κ. Ψαρούδας.

Να σημειώσουμε, ότι το World Class Fine Drinking Thessaloniki, ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται απόψε, Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ’,  και ώρες 20.30 – 01.30 π.μ.

Απόψε το βράδυ, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κοκτέιλ που κρύβονται πίσω από την premium τέχνη του καλού ποτού, από τρεις Ελληνες World Class νικητές: τον Πάνο Κανατσούλη (2017), τον Αλέξη Σιμωνίδη (2016) και τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο (2015).

ΘεσσαλονίκηWorld Class Fine Drinking