Our Network|27.01.2020 15:16

???????Family sites: Για ψαγμένους γονείς!

Φωφώ Μπόνιου

Ένα σύμμαχο στον καθημερινό αγώνα ανατροφής ενός παιδιού βρίσκουν καθημερινά και ιντερνετικά μανούλες και μπαμπάδες που επιθυμούν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πάνω σε θέματα υγείας, διατροφής, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ψυχολογίας.

Είναι τα λεγόμενα family sites, στα οποία οι πολύπαθοι γονείς καταφεύγουν αναζητώντας έξυπνα tips και συμβουλές ειδικών, ανταλλάσσουν πολλές φορές τις εμπειρίες τους με άλλους… συναδέλφους, επωφελούμενοι ενίοτε με δώρα, προσκλήσεις και προσφορές.

Η γέννηση των μαμαδίστικων sites όπως τα αποκαλούν οι ειδήμονες του κυβερνοχώρου συνέπεσε φυσικά με την έκρηξη του διαδικτύου και την ανάγκη των νέων γονέων για πληροφόρηση μ’ ένα κλικ. Το οικογενειακό κλαμπ άλλωστε χωρά πολλά.

Από την εγκυμοσύνη, τη ζωή μ’ ένα μωρό, τις βόλτες, τις δραστηριότητες, τις απόψεις ειδικών, τα παιχνίδια, το διάβασμα και τόσα άλλα που αφορούν το κεφάλαιο παιδί. Ιδού ορισμένες ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακόμα πιο όμορφη την καθημερινότητά σας με τα βλαστάρια σας.

www.mama365.gr

Στόχος του mama365 είναι να προσφέρει σε όλες τις νέες μαμάδες έμπνευση, δύναμη και γνώση. Η ιστοσελίδα βασιζόμενη στους πυλώνες, γυναίκα, μητρότητα, οικογένεια, παιδί, blogs, εργαλεία εγκυμοσύνης, άρθρα ειδικών και διαγωνισμούς αποσκοπεί να βρίσκεται δίπλα στην Ελληνίδα μαμά.

Στη γυναίκα που δεν ξεχνά τη γυναικεία πλευρά της, σε όλες εκείνες που επιθυμούν να είναι οι πιο ενημερωμένες μαμάδες 365 ημέρες το χρόνο. Ένας πρακτικός οδηγός για γονείς που αναζητούν πληροφορίες σε σχέση με το παιδί τους και τις δραστηριότητές του και που θέλουν να διαβάσουν τη γνώμη ενός ειδικού σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας.

www.imommy.gr

Το site για τη μέλλουσα και τη νέα μαμά, το παιδί και το νέο μπαμπά είναι εδώ μαζί με πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ιδέες για: γονιμότητα, εγκυμοσύνη, υγεία, διατροφή, ανάπτυξη, οικογένεια, σχέσεις.

Φυσικά από τον άξονα πληροφόρησης δεν θα μπορούσαν να λείπουν θέματα για τον ελεύθερο χρόνο της μαμάς, όπως μόδα, ομορφιά, διασκέδαση, μαγειρική και gossip. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο διαχωρισμός πληροφοριών σε σχέση με την ηλικία του μωρού (βρέφος, νήπιο, παιδί 6+) καθώς και η ειδική στήλη με deco ideas για το δωμάτιο του νέου μέλους της οικογενείας.

T

www.babyradio.gr

Η αγάπη γονέων για τη μουσική και τα παιδιά «γέννησε» ένα site μωρουδίστικο που ήρθε για να ψυχαγωγεί τη νέα οικογένεια από την πρώτη ημέρα που γίνεται γνωστός ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας, έως και τα πρώτα χρόνια της προσχολικής του ηλικίας.

Αιχμή του δόρατός του το live πρόγραμμα βασισμένο σε παιδική μουσική και παραμυθάκια. Επιπλέον, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα ο γονιός θα μάθει για ότι καινούριο κυκλοφορεί στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του παιδικού βιβλίου, ενώ θα διαβάσει και families tips που θα τον διευκολύνουν στην καθημερινότητα με τα βλαστάρια του.

www.infokids.gr

Μια μεγάλη πλατφόρμα για μικρά παιδιά είναι το infokids.gr που δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει ένα φάσμα θεμάτων για τους υπέροχους λιλιπούτειους φίλους μας. Η φιλοσοφία της ιστοσελίδας είναι η παροχή πληροφορίας τέτοιας που θα ικανοποιήσει νέους γονείς που θέλουν να ξέρουν τα πάντα για εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, που επιζητούν να μάθουν μέρη ιδανικά για το παιδί, να ενημερωθούν πάνω σε θέματα διατροφής, πολιτισμού, shopping, σε θέματα που άπτονται της σχολικής ζωής και της ψυχολογίας από τα πρώτα λεπτά της ζωής ενός παιδιού, μέχρι το λύκειο. Σημαντικό στοιχείο επίσης ο δίαυλος επικοινωνίας που προωθεί το site με τους ειδικούς επιστήμονες και ιδιαιτέρως με γιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα σχέσεων.

www.themamagers.gr

Ότι οι γυναίκες και συγκεκριμένα οι μαμάδες εκτελούν καθήκοντα μάνατζερ εντός σπιτιού είναι γεγονός. Έμενε να γίνει και site, παραφράζοντας ελαφρώς τη λέξη. Η δομή του site κινείται μινιμαλιστικά, έχοντας κατασταλάξει σε πέντε άξονες: προσεχώς μαμά, οικογένεια, μωρό, παιδί, θα σου πω μία ιστορία. Έμφαση δίνει επίσης σε θέματα επικαιρότητας αλλά και στη ζωή των single γονέων.

T

www.singleparent.gr

Απαντήσεις και άρθρα ειδικών, ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, θέματα ψυχολογίας και παιδοψυχολογίας σχετικά με τη μονογονεϊκή οικογένεια θα βρει ο χρήστης του site, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη μονογονεϊκή κοινότητα. Δυνατό σημείο του singleparent είναι η επικοινωνία των χρηστών, οι οποίοι μπορούν να ανταλλάσσουν προσωπικά μηνύματα, να γίνουν μέλη σε ομάδες ή να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα, γνωρίζοντας μονογονείς απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο! Επίσης, υπάρχει ειδική κατηγορία στο site με πληροφορίες για τα επιδόματα, τα δικαιολογητικά και τα δικαιώματα μιας μονογονεϊκής οικογένειας.

www.talcmag.gr

Αποστολή του site είναι να ικανοποιήσουν τους γονείς που… τα βλέπουν όλα. Θέματα εκπαίδευσης, υγείας, στήλη για εγκυμονούσες, προτάσεις για μίνι αποδράσεις, για δραστηριότητες, διαγωνισμοί και ένθετο για το βιβλίο πρωταγωνιστούν στη διαδικτυακή αυτή εφημερίδα. Ενδιαφέρουσα και η στήλη που έχουν εντάξει οι ιθύνοντες της ιστοσελίδας, με τίτλο 24 ώρες μαμά-24 ώρες μπαμπάς, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μαμάδες και μπαμπάδες, οι οποίοι μιλούν για τον καλύτερο ρόλο της ζωής τους.

www.mothersblog.gr

Η αγαπημένη συνήθεια των μαμάδων είναι εδώ, αφού σε αυτό το site τα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορούν να λύσουν απορίες για την οικογενειακή ζωή, για τη διατροφή, τη σεξουαλική ζωή, να διαβάσουν άρθρα εξειδικευμένων επιστημόνων αλλά και ανθρώπων που η ζωή τους έχει να κάνει με την οικογενειακή ζωή, να μυηθούν σε tips ομορφιάς και ν’ ανακαλύψουν νέες συνταγές για μικρούς και μεγάλους. Στην ατζέντα των θεμάτων είναι και τα video καθώς και το shopping, αφού το site διαθέτει ειδική στήλη με προτάσεις από e-shop για τους μικρούς μας φίλους.

T

www.eimaimama.gr

Ξεκίνησε ως ένα προσωπικό blog, όταν η δημιουργός του, Ολίβια Γαβρίλη έμεινε έγκυος. Τότε ήθελε να μοιραστεί με φίλους, γνωστούς και συγγενείς όλα όσα βίωνε στην πρώτη της εγκυμοσύνη. Η παρέα διαδικτυακά μεγάλωσε όπως και η θεματολογία του site, το οποίο περιλαμβάνει πλέον νέα, άρθρα, συνεντεύξεις, συνταγές, tips και συμβουλές ομορφιάς.

www.all4mama.gr

Τα πάντα για το μωρό σας βρίσκονται στον ολοκληρωμένο αυτό οδηγό με πλούσιο υλικό και πολλές στήλες, αφιερωμένος στις μανούλες, που θέλουν να γνωρίζουν καθετί σε σχέση με το παιδί τους. Θα βρείτε στήλες με δείκτες ανάπτυξης, παιδική αστρολογία, ιδέες για παιδικά πάρτι, για διακόσμηση παιδικού δωματίου αλλά και video με συνεντεύξεις και κατασκευές.

www.superdad.gr

Είναι το πρώτο ελληνικό website που απευθύνεται στους μπαμπάδες…γιατί όπως λέει και το μότο της ιστοσελίδας (…every dad can be a hero) αλλά και στις μαμάδες που θέλουν να γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσα λένε οι μπαμπάδες μεταξύ τους. Με καθημερινή ενημέρωση και μία μεγάλη ομάδα συνεργατών που απαρτίζεται από ειδικούς ψυχολόγους, ιατρούς, διατροφολόγους, παιδαγωγούς, γυμναστές και άλλους συντελεστές η ιστοσελίδα αυτή έρχεται να συστήσει στους αναγνώστες μια νέα κοινότητα για τους Έλληνες γονείς με ενδιαφέροντα άρθρα, θέματα, προσωπικές εμπειρίες, συμβουλές, προτάσεις και συνεντεύξεις.

T

www.pamebolta.gr

Βόλτες πολυεπίπεδες επιφυλάσσει στους χρήστες της η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να κάνει τη ζωή μ’ ένα παιδί πιο διασκεδαστική. Παιχνίδια, puzzle, ιδέες για κατασκευές, χαρτοκοπτική, συνταγές, on line παιχνίδια αλλά και πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων με προτάσεις για εκδρομές θα βρουν όλοι όσοι περιηγηθούν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

T

www.elamazi.gr

Συστήνεται ιντερνετικά ως ένα site για «ψαγμένους γονείς» που αφιερώνουν χρόνο στην οικογένεια τους! Η πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων και οι προτάσεις εξόδου καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στην ιστοσελίδα, στην οποία ο χρήστης μπορεί να βρει τα πάντα που άπτονται της ζωής μ’ ένα μικρό παιδί.

www.koukoutza.gr

Το koukoutza -που είναι διαθέσιμο εκτός από την ελληνική και στην αγγλική γλώσσα- προσφέρει εδώ και λίγους μήνες δωρεάν στους χρήστες του έναν εξειδικευμένο και εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό με όλα όσα πρέπει να συνθέτουν μια χαρούμενη οικογενειακή εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα. Μ’ ένα κλικ το koukoutza μας φέρνει πιο κοντά στους χώρους δράσεων και παιχνιδιού αλλά και σε σημεία ενδιαφέροντα για τους μικρούς μας φίλους. Ότι καινούριο «παίζει» στο θέατρο και το σινεμά, οι πιο γευστικές προτάσεις που θα προκαλέσουν τους λιλιπούτειους πελάτες αλλά και συμβουλές μαμάδων καθώς και λίστα με ιατρούς εξειδικευμένους σε παιδικά περιστατικά βρίσκονται στις σελίδες της διαδικτυακής αυτής πρότασης.

CityKidsGuide.com

Tο CityKidsGuide.com είναι ένα ενημερωτικό, ψυχαγωγικό αλλά πάνω απ'όλα φιλικό προς τους γονείς website που εστιάζει στο παιδί και στην οικογένεια. Πρόκειται για έναν πλήρες Οδηγό Πόλης για το παιδί και τους γονείς που λειτουργεί ταυτόχρονα ως portal και ως directory. Τα θέματα είναι γύρω από τα παιδιά και τους γονείς αλλά ταυτόχρονα κάθε εβδομάδα προτείνονται και παρουσιάζονται οι σημαντικότερες εκδηλώσεις και δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη για όλη την οικογένεια.

γονείς