Our Network|29.11.2018 14:56

Χάρτης των Γεύσεων: Το ελληνικό κρασί δίνει «ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη

Ντέπη Χιωτοπούλου

Το καθιερωμένο, ετήσιο ραντεβού των οινοποιών από όλη την Ελλάδα με το οινόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, έρχεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Χάρτης των Γεύσεων» που πραγματοποιείται για 16η χρονιά.

Επί δύο ολόκληρες ημέρες, περισσότεροι από 150 οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες καταναλωτές, σε σημαντικές οινικές προσωπικότητες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα, οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν περισσότερα από 1.000 κρασιά, από τους 150 και πλέον οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνου, συνομιλώντας με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς που θα είναι παρόντες για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου και για να λύσουν κάθε απορία σχετικά με τα κρασιά τους.

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2018, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του οινικού τομέα.

Επίσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις του «Χάρτη των Γεύσεων», πάνω από 25, θα εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης».

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων, ξεχωρίζουν το δημοφιλές Wine School, οι Γευστικές εξερευνήσεις, αλλά και οι κάθετες γευστικές δοκιμές και διαλέξεις από ειδικούς του κρασιού στην αίθουσα «Marco Polo» του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Ωρες λειτουργίας

Να σημειώσουμε, ότι ο «Χάρτης των Γεύσεων» θα υποδέχεται το κοινό, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (Λεωφόρος Στρατού 3) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ, ή 12 ευρώ και για τις δυο ημέρες.

Φέτος, οι επισκέπτες στην είσοδο, μαζί με το ποτήρι γευστικής δοκιμής θα παραλαμβάνουν και το καινούργιο κομψό και εύχρηστο σημειωματάριο κρασιού της διοργανώτριας εταιρίας «Wine Plus» για να σημειώνουν τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες οινοποιούς / αποσταγματοποιούς / εισαγωγείς οίνων, τις παράλληλες γευστικές δοκιμές, μαγειρικές επιδείξεις, σεμινάρια του Wine School στο www.mapofflavours.gr.

χάρτης των γεύσεωνΘεσσαλονίκηκρασί