Our Network|30.04.2021 01:38

Μαρίνα Φλοίσβου: Χριστούγεννα με άρωμα… Ελλάδας

Ντέπη Χιωτοπούλου

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου με μια μεγάλη γιορτή ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μαρίνα Φλοίσβου, βάζοντας μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό κλίμα των ημερών και ξεναγώντας τους στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις περιοχών από την Ελλάδα.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μαρίνας Φλοίσβου θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του στις 3 το μεσημέρι, της Κυριακής, όπου, μεταξύ άλλων, ανιματέρ, face painting, ξυλοπόδαροι και ξωτικά θα διασκεδάζουν τους παρευρισκόμενους.

Στις 5 το απόγευμα, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα καλωσορίσει τους επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του παρουσιαστή. Αυτή τη βραδιά θα μάθουν όλοι πως ο μικρός Φλοίσβος έπεισε τον Άγιο Βασίλη να ξεκινήσει το ταξίδι του από την ομορφότερη μαρίνα του κόσμου, ο οποίος κάνει μία φαντασμαγορική είσοδο-έκπληξη.

Μαζί θα φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ εντυπωσιακά βεγγαλικά θα λάμψουν στον ουρανό της Μαρίνας! Η Χορωδία Παλαιού Φαλήρου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα, οι Art Of Soul θα δώσουν ένα χορευτικό ρεσιτάλ σκορπίζοντας κέφι σε όλους, ενώ ο Ηλίας Βρεττός θα απογειώσει τη διασκέδαση κλείνοντας την έναρξη των εκδηλώσεων με ένα πλούσιο μουσικό show. 

Τοπικά έθιμα

Επί 12 ημέρες, θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα με τοπικά έθιμα, παραδόσεις και δραστηριότητες.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η εκδήλωση είναι Χριστούγεννα στη Θράκη, την  Κυριακή 16 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο. Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 Χριστούγεννα στην Ήπειρο και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα στη Θεσσαλία.

Την Παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα και κάλαντα, ενώ ανήμερα 25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα στην Ελλάδα!

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου με Χριστούγεννα στη Στερεά Ελλάδα και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα στη Μακεδονία.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ακουστούν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα. Τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων τα Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019 με Θεοφάνεια στη νησιωτική Ελλάδα.

Παγοδρόμιο

Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μικροί και μεγάλοι φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά παιχνίδια, εργαστήρια ξωτικών, Xmas Face Art, κυνήγι θησαυρού, παραμύθια από όλη την Ελλάδα, θέατρο σκιών και Καραγκιόζη, μαθήματα ταχυδακτυλουργικών, Bubble show, μπαλονοκατασκευές κ.ά.

Ωστόσο, την παράσταση αναμένεται να κλέψει το τεράστιο παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων που θα παραμείνει στην προβλήτα Β’ της μαρίνας καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

μαρίνα ΦλοίσβουΧριστούγεννα