Our Network|12.12.2018 19:10

ΙΜΑΧ: Κινηματογραφική επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Η αγορά είχε ωριμάσει αρκετά, ώστε να φέρουμε την πιο εξελιγμένη τεχνολογία του κινηματογράφου που λέγεται IMAX» εξηγεί στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος του πολυκινηματογράφου Cineplexx, Χάρης Αντωνόπουλος.

Στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης προβολής για εκπροσώπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αντωνόπουλος, μιλώντας στο ethnos.gr επισήμανε ότι η Cineplexx, αυστριακή οικογενειακή εταιρία με παρουσία, αφενός στην Αυστρία, αφετέρου στα Δυτικά Βαλκάνια, έβλεπε ότι στην Ελλάδα, επί πολλά χρόνια, δεν είχαν γίνει επενδύσεις στον τομέα του κινηματογράφου.

«Η Cineplexx θέλει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, είναι η πρώτη της προτεραιότητα. Και για αυτό έχουμε βάλει πλάνο να δημιουργήσουμε πολυκινηματογράφο και στην Αθήνα, ίσως και ένα δεύτερο στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Αντωνόπουλος.

Η πρώτη αίθουσα ΙΜΑΧ

Ο πολυκινηματογράφος της Cineplexx βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο OUTLET, ONE SALONICA, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη αίθουσα IMAX, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Την IMAX την τοποθετήσαμε στην παλιά μας αίθουσα 1» αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, μόνο η αίθουσα, η οποία διαθέτει 306 καθίσματα, ενώ για να διαμορφωθεί ανάλογα, αφαιρέσανε 50 καθίσματα.  

Στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, το καλοκαίρι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στις υπάρχουσες αίθουσες ενώ όπως αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος, «σ τη Θεσσαλονίκη, είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε κι άλλη συνεργασία.

Και στην Αθήνα

Ωστόσο, οι στόχοι της Cineplexx δεν σταματούν στη Θεσσαλονίκη αλλά επεκτείνονται και στην Αθήνα.

«Εστιάζουμε τώρα και στην Αθήνα, να δημιουργήσουμε ένα Cineplexx» αναφέρει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος του πολυκινηματογράφου Cineplexx, Χάρης Αντωνόπουλος προσθέτοντας «έχουμε βρει δυο χώρους, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση» συμπληρώνει, αποκαλύπτοντας μόνο ότι θα είναι στους δυο πόλους, βόρεια και νότια της Αθήνας.

Εκτός συνόρων

Σ’ ότι αφορά τις επενδύσεις της αυστριακής εταιρίας, εκτός συνόρων, έχει παρουσία στο Κόσοβο, ετοιμάζει ένα δεύτερο πολυκινηματογράφο στην Αλβανία –αγορά που μπήκε πριν 6 χρόνια-, στα Σκόπια, στη Σερβία είναι ο κυρίαρχος επενδυτής στον κινηματογράφο, στο Μαυροβούνι, στη Σλοβενία, στην Κροατία και βεβαίως στην Αυστρία.

Επόμενος στόχος, η Ρουμανία, στην πόλη Σάτου Μάρε (Satu Mare), βορειοδυτικά της χώρας, η οποία αποτελεί πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με πληθυσμό 100.000 περίπου κατοίκους.

«Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε Μάρτιο – Απρίλιο 2019, σε ένα καινούργιο εμπορικό κέντρο που μόλις άνοιξε» αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος.

Η εμπειρία ΙΜΑΧ

Σε ότι αφορά την ΙΜΑΧ είναι κορυφαία στο είδος της διότι,

α. κατασκευάζει  κάμερες  με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, τις οποίες θέτει στην διάθεση των πιο φιλόδοξων και απαιτητικών κινηματογραφιστών

β. η διαδικασία IMAX’s Digital Re-Mastering  βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό την εικόνα και τον ήχο της ταινίας

γ. το επαναστατικό σύστημα προβολής της IMAX, το οποίο αποδίδει ζωντανές και πεντακάθαρες εικόνες

δ. το ισχυρό ηχοσύστημα IMAX, το οποίο αποδίδει ήχο με ακρίβεια laser που όχι μόνο ακούς, αλλά νιώθεις

ε. οι κινηματογραφικές αίθουσες  IMAX, είναι σχεδιασμένες  με τέτοιο τρόπο, ώστε ο θεατής να τοποθετείται μέσα στην δράση και την εξέλιξη της ταινίας.

IMAXCineplexxκινηματογράφος