Πανεπιστήμια: Σε υπαίθριους χώρους οι ορκωμοσίες με τη συμμετοχή έως δύο συγγενών
Νικολίτσα ΤρίγκαΜε νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα κολέγια κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης για την απονομή τίτλων σπουδών στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών των , σε ανοικτό χώρο, με συμμετοχή των φοιτητών, έως δύο (2) συγγενικών προσώπων και των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και λαμβάνοντας με ευθύνη των οργάνων διοίκησης του οικείου Α.Ε.Ι. όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Κολλέγια
«Όσον αφορά στα Κολλέγια, από 1.6.2020 έως και τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 η απόφαση προβλέπει:
1. Την απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία με εξαίρεση:
α) τη διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,
β) τη διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.
2. Επιτρέπεται η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης για την απονομή τίτλων σπουδών των Κολλεγίων σε ανοικτό χώρο, με συμμετοχή των σπουδαστών, έως δύο (2) συγγενικών προσώπων και των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και λαμβάνοντας με ευθύνη των οργάνων διοίκησης του οικείου Κολλεγίου όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
- Εργατική Πρωτομαγιά: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- «Ήταν τιμή μου»: Συγκινημένος πιλότος της Aegean αποχαιρετά τους επιβάτες στην τελευταία πτήση μετά από 45 χρόνια
- Με λευκά μπαλόνια το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι - Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του
- Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε Νηπιαγωγείο του Ευόσμου - Πώς συνέβη