Παιδεία|27.07.2020 17:02

Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη: Σε άλλα ιδιωτικά σχολεία θα απορροφηθούν οι εκπαιδευτικοί

Νικολίτσα Τρίγκα

Αγωνία επικρατεί για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Ζηρίδη», μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σχολείου. Οσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, γίνεται προσπάθεια και με την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας ώστε να απορροφηθεί σε άλλα ιδιωτικά σχολεία καθώς η απασχόλησή τους στα δημόσια σχολεία, είναι σχεδόν ανέφικτη, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι  μαθητές θα φοιτήσουν τόσο σε δημόσια σχολεία όσο και σε ιδιωτικά ανάλογα με την επιθυμία των γονέων τους.

Θέση για το πρόβλημα, το οποίο ανέκυψε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πήρε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη Βουλή, τονίζοντας ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας και με τους ιδιοκτήτες των υπολοίπων ιδιωτικών σχολείων, ώστε να υπάρξει απορρόφηση των εκπαιδευτικών των σχολείων «Ζηρίδη». Μάλιστα, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι «οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Βέβαια, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα προς το τέλος Αυγούστου για τη σύναψη συμβάσεων προσλήψεων. Φαίνεται, όμως, ότι θα υπάρξει θετική, ούτως η άλλως, εξέλιξη στο μέτωπο αυτό. Η στιγμή ούτως η άλλως είναι μια δύσκολη στιγμή και χρονικά, γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αν αυτό είχε προκληθεί νωρίτερα, πιθανότατα να μπορούσαν να είχαν λάβει μέρος και στην πρόσκληση που είχε γίνει το Δεκέμβριο για αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία».

Η υφυπουργός είπε, επίσης, ότι στις 19 Ιουνίου περιήλθε σε γνώση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έγγραφο της τράπεζας ALPHA BANK προς τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σύμφωνα με το οποίο έπαυε το δικαίωμα των εκπαιδευτηρίων να κάνουν χρήση του ακινήτου, όπου στεγάζονταν τα σχολεία των εκπαιδευτηρίων ιδιοκτησίας της τράπεζας αυτής. Με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο της Διεύθυνσης την ίδια ημέρα, 19 Ιουνίου, ζητήθηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Σχολείων προς τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» να γνωστοποιήσουν μέχρι τις 22 Ιουνίου, σε τρεις μέρες, τις ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί, προκειμένου να λάβει χώρα η μετεγκατάσταση των Εκπαιδευτηρίων σε άλλο ακίνητο για το σχολικό έτος 2020-2021. Στην από 22 Ιουνίου απάντηση της διοίκησης του σχολείου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ιδιωτικών Σχολείων πως είχαν γίνει προσπάθειες μεταξύ της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων και της τράπεζας να βρεθεί μια λύση και πως βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις για συμφωνία με την πιστώτρια τράπεζα. Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, μία τέτοια συμφωνία δεν κατέστη εφικτή και περάσαμε στην επόμενη φάση, όπου κατόπιν της από 6 Ιουλίου σχετικής αίτησης της ιδιοκτήτριας το Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουλίου -είναι σημαντικές οι ημερομηνίες, γιατί οι αντιδράσεις ήταν άμεσες- προέβη στην ανάκληση αδειών λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου «Ζηρίδη». Έχουν μάλιστα ήδη εκδοθεί και τα ΦΕΚ της ανάκλησης λειτουργίας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και αναμένονται τα ΦΕΚ για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Έννομα αποτελέσματα –προσοχή- για τις ως άνω ανακλήσεις επέρχονται από 1 Σεπτεμβρίου είτε από τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους».

εκπαιδευτικοίιδιωτικά σχολείαΝέα Γενιά Ζηρίδη