Παιδεία|28.10.2020 14:33

Κορονοϊός - Κεραμέωs: Τα νεότερα με την υγεία της - Αρνητικοί οι συνεργάτες της

Νικολίτσα Τρίγκα

Tις ευχαριστίες της προς όλους, για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και τις ευχές εξέφρασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, όπως επίσης και ο σύζυγό της. Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σήμερα και επίσημα ότι εξετάστηκαν όλοι οι συνεργάτες της υπουργού καθώς και οι υπάλληλοι με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή και όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Σε τεστ υποβλήθηκαν επίσης, υπουργοί και βουλευτές οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα με την υπουργό Παιδείας. Τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά. Στο μεταξύ, λόγω της παρουσίας της υπουργού στο κοινοβούλιο, την Κυριακή και τη Δευτέρα διενεργήθηκε απολύμανση στην αίθουσα Ολομέλειας, αλλά και σε όλους τους χώρους απ΄ όπου πέρασε.

Σήμερα, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, υπογράμμισε ότι η υπουργός είναι καλά στην υγεία της και ευχήθηκε σε όλους να μείνουν ασφαλείς. Η κυρία Κεραμέως δέχτηκε χιλιάδες ευχές από πολίτες, συνεργάτες, συναδέλφους της, τόσο στο γραφείο της στο υπουργείο, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε προς την υπουργό Παιδείας και ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Σε σχετική ανάρτησή του ο Ν. Φίλης ανέφερε: «Οι ευχές μου στην υπουργό Παιδείας. Διάβασα ότι η Νίκη Κεραμέως και ο σύζυγός της διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Εύχομαι και στους δύο την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση. Οι ευχές και η σκέψη μου και σε όλους τους συμπολίτες μας, που νοσούν και ιδιαιτέρως εκείνους, που νοσηλεύονται σε πιο κρίσιμη κατάσταση. Θα ξεπεράσουμε όρθιοι την πανδημία με αλληλεγγύη, ακολουθώντας τους κανόνες, ακούγοντας τους ειδικούς επιστήμονες και στηρίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές».

H υπουργός ενημέρωσε μόνη της χθες, 27 Οκτωβρίου 2020,στα social media ότι ο σύζυγός της εμφάνισε συμπτώματα και ελέγχθηκαν και οι δύο. Τα αποτελέσματα και των δύο τεστ βγήκαν θετικά. Η υπουργός Παιδείας δεν έχει εμφανίσει καθόλου συμπτώματα και θα παραμείνει σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας: «Ο σύζυγός μου, εμφάνισε συμπτώματα #covid19 και ελεγχθήκαμε και οι δύο. Τα αποτελέσματα και των δύο βγήκαν θετικά. Δεν έχω εμφανίσει καθόλου συμπτώματα και θα παραμείνω σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. #ΜένουμεΑσφαλείς».

Νίκη ΚεραμέωςΚορονοϊός