Παιδεία|25.10.2021 19:01

Σχολεία: Tέρμα στην ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών από τους αρνητές εμβολίων και τεστ

Νικολίτσα Τρίγκα

Να σταματήσει την ταλαιπωρία, που υφίστανται οι δάσκαλοι και καθηγητές από τους «αρνητές» εμβολίων και τεστ για τα παιδιά τους, αποφάσισε η κυβέρνηση και επίσημα προκειμένου να εξασφαλίσει και συνθήκες ασφαλείας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Θεοδωρικάκος: Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και προστασία του εκπαιδευτικού κλίματος 

«Δεν είναι δυνατόν να οδηγούμε στα Αστυνομικά Τμήματα, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές σχολείων επειδή εφαρμόζουν το νόμο εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων, που κάνουν μηνύσεις με σκοπό να διαταράξουν την κοινωνική ομαλότητα δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας», δήλωσε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ υπογράμμισε ότι, λόγω της εμφάνισης του απαράδεκτου και συνεχώς διογκούμενου, οργανωμένου και κατευθυνόμενου από τρίτους φαινομένου, της άσκησης προσχηματικών και αβάσιμων μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών, έχω ζητήσει από τον κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δε θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα (Α.Τ.) εκπαιδευτικούς, που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Εφόσον δε, προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία. Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας. Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα φαινόμενα αυτά που στερούνται λογικής θα μπορούσαν να πάρουν έκταση. Για τους λόγους αυτούς, η κυβερνητική απόφαση έγινε ευρέως αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Προς επίρρωση δε της νομιμότητας της πρωτοβουλίας του υπογράφοντος, εξεδόθη η υπ’ Εγκύκλιος του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, απευθυνόμενη προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας, σύμφωνα με την οποία, με σκοπό την αντιμετώπιση των απαράδεκτων φαινομένων υποβολής εγκλήσεων κατά εκπαιδευτικών και λοιπών από «αντιεμβολιαστές», εδόθη η εντολή όπως οι ανακριτικοί υπάλληλοι, όταν λάβουν έγκληση ή μήνυση κατά εκπαιδευτικού, ιατρού, νοσηλευτή κ.λπ., να ενημερώνουν τηλεφωνικά τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αναμένοντας τις οδηγίες του, χωρίς στο μεταξύ να προβαίνουν σε ενέργειες εναντίον του μηνυμένου, δηλαδή σε σύλληψη για αυτόφωρο αδίκημα ή και προσαγωγή.

Περαιτέρω, στην ίδια Εγκύκλιο παρατίθενται οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης και αντιμετώπισης εκ μέρους της εισαγγελικής Αρχής των υποβληθεισών μηνύσεων, με κύρια στόχευση τη μη σύλληψη και προσαγωγή των μηνυομένων, μη ασκούμενης της διαδικασίας του αυτοφώρου, αλλά της εν συνεχεία διαβίβασης της μήνυσης ή έγκλησης στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική καριέρα και η (άνιση) μάχη με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Όταν μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλειά της

Πέραμα - Δικηγόρος τραυματία: Ο 20χρονος νεκρός δεν οδηγούσε - Οδηγός ο 15χρονος που αναζητείται

Κορονοϊόςσχολείατεσταρνητές της επιδημίας