Παιδεία|04.12.2021 16:41

Ξυλοδαρμός σε ΕΠΑΛ: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε τη μαθήτρια

Νικολίτσα Τρίγκα

Απολύθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καθηγητής, ο οποίος δίδασκε σε ΕΠΑΛ της Αττικής και χτύπησε μαθήτρια μέσα στη σχολική αίθουσα. Πρόκειται για ένα σοβαρό επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε σε ακόμη χειρότερο όταν οι μαθητές επιτέθηκαν στη συνέχεια στον καθηγητή τους, ενώ του έσπασαν και το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τόσο της μαθήτριας όσο και συμμαθητών της ο καθηγητής τη χτύπησε επειδή του ζήτησε να μην της βάλει μια απουσία. Οι μαθητές υποστήριξαν ότι την χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και όταν έπεσε στο πάτωμα τη χτύπησε ξανά. Σήμερα Σάββατο το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι την απόλυση του καθηγητή, εισηγήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) και την οποία έκανε δεκτή το υπουργείο Παιδείας.

Για την υπόθεση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με τις περιγραφές των εκπαιδευτικών όταν ο καθηγητής χτύπησε τη μαθήτρια ακολούθησε αναστάτωση στο σχολείο και οι ίδιοι προσπάθησαν να βάλουν τον συνάδελφό τους σε αίθουσα για να τον γλιτώσουν από την οργή των μαθητών.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου …κάλλους που σίγουρα δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό χώρο όταν οι υπόλοιποι μαθητές έσπασαν το αυτοκίνητο του καθηγητή τους και το αναποδογύρισαν.Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα αλλά συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Από την πλευρά, της μαθήτριας, οι ισχυρισμοί ήταν ότι είχε μια λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους επειδή δεν της έσβηνε κάποια απουσία και ότι συχνά και αναίτια της έβαζε απουσίες.

καθηγητήςμαθήτριαξυλοδαρμόςΕΠΑΛ