Παιδεία|24.01.2022 11:44

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανέστειλαν μαθήματα, εξετάσεις, ορκωμοσίες τα πανεπιστήμια

Νικολίτσα Τρίγκα

Αποφάσεις για αναστολή της λειτουργίας τους πήραν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, της Κρήτης, της Β. Ελλάδας και όλων των περιοχών, που πλήττονται από την κακοκαιρία για σήμερα και αύριο ενώ οι εξετάσεις που θα χαθούν στα περισσότερα ιδρύματα παίρνουν μετάθεση για τον Φεβρουάριο. Τις επόμενες μέρες τα ιδρύματα θα ενημερώσουν τους φοιτητές αναλυτικά για τις εξετάσεις και τις ορκωμοσίες. Οι ανακοινώσεις των πανεπιστημίων αναφέρουν τα εξής:

Πανεπιστήμιο Αθήνας

Λόγω της έντασης των καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΚΠΑ αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022.Οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων.

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι προγραμματισμένες για σήμερα, Δευτέρα  24 Ιανουαρίου 2022 και αύριο,Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 εξετάσεις και των δυο τμημάτων της  Σχολής Καλών Τεχνών (ΤΕΤ και ΤΘΙΣΤΕ) αναστέλλονται και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί εκ νέου.

Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθήνας

Αναστέλλονται  για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εκπαιδευτικές λειτουργίες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνων, με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών, λόγω της κακοκαιρίας. Για την Τετάρτη  θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, αναφέρει ο πρύτανης του Ιδρύματος Σπύρος Κίντζιος.

Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθήνας

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα μαθήματα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, από σήμερα Δευτέρα 24/01/22 και ώρα 13.00 έως και την Τρίτη 25/01/22 αναβάλλονται δια φυσικής παρουσίας. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές - φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες .Λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Ορκωμοσίες του Πανεπιστημίου στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2022 των Τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των ανωτέρω Ορκωμοσιών θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Πάντειο πανεπιστήμιο

Οι διά ζώσης διδακτικές-ακαδημαϊκές και διοικητικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου αναστέλλονται από σήμερα Δευτέρα 24.1.2022, ώρα 11.00, έως Τετάρτη 26.1.2022, πρωί ώρα 07.00. Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν επικίνδυνες, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Πολυτεχνείο Αθήνας

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ για 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Οι Σχολές θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Πανεπιστήμιο Κρήτης- Πολυτεχνείο Κρήτης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) και στα δύο ιδρύματα για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid - 19.Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Πολυτεχνείο μεταφέρει τις εξετάσεις αυτών των δύο ημερών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου

Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25/1/2022 έως αύριο το απόγευμα.

Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

Η σχολή θα μείνει κλειστή 24 και 25 Ιανουαρίου. Οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα γίνουν 21 και 22 Φεβρουαρίου .

ειδήσεις τώραΒόρεια ΕλλάδαπανεπιστήμιαΑττικήΚρήτη