Παιδεία|24.01.2022 14:52

Κακοκαιρία Ελπίς: Πάνω από 46.000 τάξεις λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση - Καταγγελίες μαθητών ότι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στο δίκτυο

Νικολίτσα Τρίγκα

Χιλιάδες σχολεία είναι κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Ελπίς με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μαθήματα εξ΄αποστάσεως.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας πάνω από 46.000 τάξεις κάνουν μάθημα από το πρωί με τηλεκπαίδευση αλλά δε λείπουν και οι καταγγελίες ότι σε πολλά σχολεία οι μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στο δίκτυο.

Σήμερα αλλά και αύριο κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας), στις εξής Περιφέρειες: Αττικής, Κρήτης, Κυκλάδων, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες: Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας. Κλειστά θα παραμείνουν και τα πανεπιστήμια σε Αττική αλλά και σε όλες τις περιοχής που έχει κακοκαιρία

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκπαίδευση

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την τηλεκπαίδευση αναφέροντας ότι «είναι τέτοια η "επένδυση" της cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο "συνεταιράκια". 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είναι τέτοια η "επένδυση" της cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο "συνεταιράκια". Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπο κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το "υλικό" του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι "μηχανές" της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.

μαθητέςυπουργείο Παιδείαςτηλεκπαίδευσηειδήσεις τώραΝίκη ΚεραμέωςΚακοκαιρία Ελπίς