Παιδεία|05.04.2022 08:03

Σχολεία: Πώς διεξάγονται οι εκδρομές και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις - Τι ισχύει με τις πολυήμερες

Νικολίτσα Τρίγκα

Με μέτρα λόγω κορονοϊού διεξάγονται οι μονοήμερες εκδρομές, περίπατοι, διδακτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και οι πολυήμερες εκδρομές. Αναλυτικά όλες οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες πραγματοποιούνται τα παραπάνω, σύμφωνα με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιτρέπεται η πραγματοποίηση των μονοήμερων σχολικών εκδρομών, σχολικών περιπάτων, διδακτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που ισχύουν ανά δραστηριότητα και τις ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 4187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Στην περίπτωση της πραγματοποίησης των ως άνω, όπου απαιτείται για τη μετακίνηση των μαθητών η χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου εντός της Επικράτειας, ισχύουν τα μέτρα μετακίνησης των μαθητών/τριών του άρθρου 20 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Τι ισχύει για τις πολυήμερες εκδρομές

Επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολυήμερων εκδρομών υπό την προϋπόθεση επίδειξης αρνητικού rapid test ή αρνητικού PCR test που πραγματοποιείται εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές/τριες και οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες εκπαιδευτικοί διενεργούν μία φορά την εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί διενεργούν εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις διατάξεις.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται υπό τους περιορισμούς και τα ισχύοντα ανά δραστηριότητα πρωτόκολλα.

Κορονοϊόςειδήσεις τώραμέτρα κορονοϊόςσχολείαμαθητέςεκδρομέςσχολείο