Παιδεία|11.10.2022 07:33

Ημέρες καριέρας: Το ΑΠΘ χτίζει γέφυρες με την αγορά εργασίας – Τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις

Νικολίτσα Τρίγκα

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ, στο πλαίσιο της σύνδεσης με την αγορά εργασίας, διοργανώνει για δέκατη χρονιά τις «Ημέρες Καριέρας». Η εκδήλωση στοχεύει στη γνωριμία και άμεση επικοινωνία των υποψηφίων με τα στελέχη των εταιριών που πραγματοποιούν τις προσλήψεις.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα ακολουθώντας τα νέα δεδομένα, «σχεδιάσαμε για φέτος μια πλήρως διαδικτυακή εκδήλωση με παρουσιάσεις σε live streaming, έκθεση εταιριών μέσω ψηφιακών περιπτέρων, αλλά και συναντήσεις 1-1 για προσωπικές συνεντεύξεις με τους recruiters των εταιριών που συμμετέχουν». Η εκδήλωση η οποία θα «φέρει» την αγορά εργασίας στο πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιηθεί στις 8 (στις  10 π.μ ) και 9 Νοεμβρίου 2022 (στις 3 μ.μ ) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν τις εγγραφές τους έως 31 Οκτωβρίου 2022. Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο «για βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σας και την καλύτερη προετοιμασία σας στις συνεντεύξεις, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα «εργαστήρια προετοιμασίας» που διοργανώνει το Γραφείο  Διασύνδεσης του πανεπιστημίου μας. Τηλεφωνικό Κέντρο Γραφείου Διασύνδεσης:  2310.99.7340 Ε-mail: gd@cso.auth.gr, URL: https://career.auth.gr».

Οι Ημέρες Καριέρας στα πανεπιστήμια

Ημέρες Καριέρας διοργανώνουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια κατά τα διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους και θεωρούνται σημαντικές καθώς αποτελούν μια μεγάλη συνάντηση φοιτητών και αποφοίτων των πανεπιστημίων με εκπροσώπους και στελέχη επιλογής προσωπικού ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων. Οι φοιτητές μπορούν να έχουν  ενημέρωση σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας, τις απαιτήσεις και τις προοπτικές απασχόλησης σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και να θέσουν ερωτήματα που τους απασχολούν. Συνήθως δεκάδες εταιρείες εκτός από τις παρουσιάσεις και εισηγήσεις για θέματα σταδιοδρομίας, λαμβάνουν και βιογραφικά ενώ πραγματοποιούν και συνεντεύξεις με φοιτητές και αποφοίτους. Ταυτόχρονα τα Γραφεία Διασύνδεσης των ΑΕΙ βοηθούν τους φοιτητές στη σύνταξη των βιογραφικών αλλά και σε οτιδήποτε χρειαστούν στις περιπτώσεις των συνεντεύξεων με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑΠΘεπιχειρήσειςημέρες καριέραςφοιτητέςβιογραφικό